Thrillermarathon in Luxor

ZUTPHEN - Zaterdag 10 november om 15.00 uur kunnen de liefhebbers van spannende films terecht in Luxor voor een thrillermarathon.

Op het menu staan drie films. The Nile Hilton Incident is een politieke thriller noir over een corrupte rechercheur in Egypte aan de vooravond van de Arabische Lente. De film is gebaseerd op een moordzaak die in Egypte veel stof deed opwaaien. In 2008 werd de zangeres Suzanne Tamim met doorgesneden keel gevonden in een hotelkamer in Dubai. De dader leek afkomstig uit de hoogste Egyptische kringen.

In La isla mínima worden twee detectives uit Madrid naar een afgelegen dorp in de Zuid-Spaanse moerasdelta gestuurd om de verdwijning op te lossen van twee zusjes van zestien en zeventien jaar. De ijzingwekkende psychologische thriller, gesitueerd in het roerige post-Franco Spanje van 1980, sleepte maar liefst tien Goya’s, de Spaanse Oscars, in de wacht.

Nocturnal Animals, bekroond met de grote juryprijs op het Filmfestival van Venetië, is een huiveringwekkende wraakthriller gesitueerd in de kunstwereld van LA en het Texaanse platteland.

Kaartjes aan de kassa of via de website.


www.luxorzutphen.nl


Genieten van een ruim aanbod gin

ZUTPHEN - Op 11 november vind er in Zutphen voor de tweede keer het evenement 'Gin Underground' plaats. Dit vindt plaats van 16.00 tot 21.00 uur bij Uffie's, Houtmarkt 71 in Zutphen.

In een sfeervolle gewelvenkelder kunnen bezoekers een zeer ruim aanbod van gin proeven. Ook worden er diverse gin tonics gemaakt met allen hun eigen specifieke smaken. Verder staat er een cocktailbar waar cocktails worden gemaakt gin in de basis, waaronder een tweetal cocktails die in de prijzen zijn gevallen bij onder andere de Nederlandse Cocktail kampioenschappen. Voor de gin tonics wordt ook alleen de beste tonic gebruikt zodat de smaak van de gin het beste tot zijn recht komt.

Gin is een distillaat dat al een lange geschiedenis heeft, dus ook daar zal men het een en ander meer over te weten komen. Door de samenwerking met Eetcafé Uffie's is bovendien mogelijk om tijdens het evenement niet alleen te genieten van de gin tonics maar ook van heerlijke hapjes.

Het is nu mogelijk om gebruik te maken van een speciale kortingsdeal, namelijk 3 gin tonics voor 17,50 euro in plaats van 24 euro. De unieke 'gindeal' is alleen verkrijgbaar via de website.

Voor actuele informatie, zie de Facebookpagina.


ginunderground.nl

facebook.com/GinUnderground


Schaaktoernooi voor de jeugd

ZUTPHEN - Op zaterdag 10 november van 13.00 tot circa 17.45 uur houdt het Schaakgenootschap Zutphen het zevende Zutphens IJSCO toernooi, in Wijkcentrum Waterkracht, Ruijs de Beerenbrouckstraat 106.

Dit jeugdschaaktoernooi, voor deelnemers van alle sterktes en leeftijden tot en met 17 jaar, maakt deel uit van de populaire Interregionale Jeugdschaakcompetitie. Er is plaats voor maximaal 80 deelnemers. Speeltempo: 10 min. p.p.p.p. + 5 s. per zet. Indeling in groepen van 7-8 spelers, waarbij zeven ronden gespeeld worden. Voor meer informatie, zie de website.


schaakgenootschapzutphen.nl