Zangeres Deborah J. Carter met Zandscape. Foto: PR
Zangeres Deborah J. Carter met Zandscape. Foto: PR

Liedjes van The Beatles
gestoken in een jazz jasje

ZUTPHEN – Op dinsdag 6 november om 20.00 uur treedt de Amerikaanse zangeres Deborah J. Carter samen op met Zandscape in de Wijnhuisstoren tijdens Jazz at the Tower. De toegang is gratis.

Zij is geboren in Amerika maar groeide op in Hawaii en Japan. Als jazzvocaliste is zij een graag geziene gast tijdens veel festivals over de hele wereld en geeft zij masterclasses aan jazzstudenten. Carter is ook verbonden als jazzprofessor aan het Musikene Music Conservatory van San Sebastian in Spanje.
Haar talent voor deze stijl muziek bracht haar op vele podia met andere grote namen als het Metropole Orkest, het Frankfurt Radio symphony Orchestra, het Berlin Jazz Orchestra en de Sedavi Latin Jazz Big Band met Mike Mossman. Door haar vele werk in Spanje neemt zij ook invloeden mee die zorgen voor een Mediterraans geluid. Dat maakt dat zij zo divers is in haar repertoire.

Inmiddels heeft zij vijf cd's op haar naam staan. Haar meest recente 'Blue Notes and Red Shoes' ademt de sfeer van de grote stad. Eerder verraste zij de jazzwereld met het album 'Daytripper' met uitsluitend liedjes van The Beatles gestoken in een jazz jasje.

Ze komt naar Zutphen met de formatie Zandscape bestaande uit haar echtgenoot Mark Zandveld (bas, cello). Vibrafonist Gunnar Graafmans, gitarist Jeen Rabs en op drums Jurjen Bakker. Zandscape speelt de eerste set eigen werk van de hand van Mark Zandveld. Na de pauze komt de zangeres uitgebreid aan bod met een jazztribute aan de Beatles.

Voor meer informatie, zie de Facebookpagina 'Jazz at the Tower'.