Afbeelding

Lezing over hooggevoeligheid bij jongeren

ZUTPHEN - Op 13 november geeft Henk-Jan van der Veen een lezing over hooggevoeligheid. Dit vindt om 16.00 uur plaats bij Het Stedelijk Zutphen aan de Isendoornstraat 3. Henk-Jan van der Veen werkt voor het landelijk informatiepunt hoogsensitieve kinderen.

Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit is een karaktereigenschap die voorkomt bij ongeveer twintig procent van de mensen en ook bij twintig procent van verschillende diersoorten. Het vermoeden is dat de eigenschap hooggevoeligheid gevormd is als overlevingsstrategie. Henk-Jan van der Veen gaat in op wat hooggevoeligheid inhoudt en wat alle betrokkenen kunnen doen om de hooggevoelige jongere in hun kracht te zetten en ook op wat de jongere zelf kan doen.

Aanmelden kan via de website.


www.hetstedelijkzutphen.nl


Schrijfochtend Loesje

ZUTPHEN - Zaterdag 10 november schudt de Zutphense afdeling van Loesje de pennen weer los. Je kunt meedoen om teksten te verzinnen voor Loesje-posters. Met algemene onderwerpen en onderwerpen over Zutphen. Dit vindt plaats bij Driekant, Lange Hofstraat 23-25, van 11.00 tot 12.30 uur. Iedereen is welkom. Neem vooral je buurvrouw, opa en vrienden mee. Aanmelden via e-mail.


zutphen@loesje.nl


Bloemlezing uit 400 jaar Engelse koormuziek

ZUTPHEN - Zondag 4 november vanaf 14.30 uur vindt er een jubileumconcert plaats in de St. Janskerk door Kamerkoor Sola Re Sonare (Heemstede). Het koor staat onder leiding van Joop van Goozen. Wilbert Berendsen zal op orgel zijn medewerking verlenen. Op het programma staat een bloemlezing uit 400 jaar Engelse koormuziek met werken van onder andere Morley, Purcell, Elgar, Stanford en Britten. Locatie: Nieuwestadskerksteeg 2 Zutphen. Toegang gratis.