Dierbaren herdenken met lichtjes

ZUTPHEN - Ook dit jaar zal er weer een lichtjesavond plaatsvinden op de oude R.K. Begraafplaats aan de Warnsveldseweg te Zutphen, om dierbare overledenen te herdenken. Op vrijdag 2 november zullen vanaf 18.00 uur, door middel van vele tuinfakkels, de graven en paden verlicht zijn. Om 20.15 uur zal er een kort moment van overweging zijn.

Er zullen enkele gedichten worden voorgelezen en zal er een kort gebed zijn. Samen zal men zo even extra stil staan bij dierbaren die hier, maar ook elders, begraven zijn. Ook is er voor iedereen die dat wil, de gelegenheid om even na te praten. De avond wordt om 20.30 uur afgesloten. Iedereen is van harte welkom.


Collectanten gezocht

ZUTPHEN - U weet in welke straat u woont? Mensen met Alzheimer hebben geen idee. Er is een kans van 1 op 5 om het te krijgen, en de oorzaak is nog onbekend. Onderzoek is kostbaar en daarom is een collecte nodig. Deze vindt van maandag 5 tot zaterdag 10 november weer plaats.

Voor een aantal adressen in Zutphen, in de buurt van de De Braamkamp, Bagijnenland, De Waarden, Stokebrand en Bronsbergen en Den Elterweg is men nog op zoek naar collectanten. Wie graag meehelpt, kan zich telefonisch of per mail bij Johan Blanksma, wijkcoördinator van Alzheimer Nederland, aanmelden.


06 - 125 252 56

johan@blanksma.nl


Ontdek jouw eigen kracht

ZUTPHEN - Ixta Noa houdt dinsdagavond 30 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur een thema-avond over 'Talent en kracht'. Gecertificeerd Talentencoach en psychotherapeut Michèle Wattel verzorgt een interactieve avond over dit thema.

Ze komt vertellen over de methodiek Het Talentenspel, waarin je op ontdekking gaat naar jouw eigen kracht. Jezelf echt kennen en de teugels van je leven zelf in handen nemen is waar dit thema om draait. Het adres is Praktijkhuis Ixta Noa, IJsselkade 9 in Zutphen. Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.