Open Weekend Proeflokalen

ZUTPHEN - Bekijk een gebouw boordevol kunst, muziek, persoonlijke groei, welzijn en vernieuwend onderwijs. Dat kan tijdens de open dagen van Proeflokalen aan het Vispoortplein 16 op zaterdag 17 november 13.00 tot 17.00 uur (opening met de band Sahara Ripple) en op zondag 18 november 13.00 tot 17.00 uur.

Al vanaf 1920 staat het imposante gebouw aan Vispoortplein 16. Een karakteristiek pand waar ooit de vakschool voor meisjes was gevestigd. Anno 2018 is het een bruisende plek waar meer dan 35 zelfstandig ondernemers gezamenlijk zorgdragen voor een waardevolle bezetting van het mooie gebouw.

Het gebouw biedt onderdak aan Het Dagelijks Bestaan met jeugdhulpverlening, sociale activering, onderwijs en arbeid. Ook Talander, een kleinschalige, particuliere vrije school heeft er een plek gevonden. Daarnaast zijn er tientallen praktijken gevestigd waar je terecht kunt voor: HR advies, Rouw en verlies, Tekstschrijven, Kinder- jongeren en gezinscoaching, Schoonheid, Meubelmaken, Kunst, Keramiek, Glas, Muziek, Dans, Techniek en duurzaamheid, Vegan Kaas, Yoga, Healing, Massage, Lichaamswerk en nog veel meer.

Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Neem een kijkje op de website voor meer informatie over alle deelnemers.


www.proeflokalen.nl


Collegium Vocale zingt Elias van Mendelssohn

ZUTPHEN - Het Zutphense koor 'Collegium Vocale Zutphen' geeft begin november een concert in de kerk van Rheden (zaterdag 3 november, 20.00 uur) en in de kerk van Almen (zondag 4 november, 15.00 uur). Onder leiding van dirigent Saskia Regtering en op het orgel begeleid door Wim Roelfsema zingt het koor, versterkt met diverse solisten, een programma met werken van 19de eeuwse componisten.

Het concert begint met twee motetten van Anton Bruckner. 'Lucus Iste' gebaseerd op het Bijbelse verhaal van Jacob's Ladder en het verhaal van het brandende braambos. Ook van Bruckner zingt het koor 'Os Justi', een Gregoriaans gezang ontleend aan de Bijbelse psalmen 36, 37 en 89. Daarna zingt het koor een groot deel van het oratorium 'Elias' van Felix Mendelssohn Bartholdy. Dit oratorium vertelt – soms heftige - gebeurtenissen uit het leven van de Bijbelse profeet Elias. Het is gecomponeerd in de geest van Bach en Händel. Het concert eindigt met het verstilde 'Abendlied' van Rheinberger.

Voor beide concerten zijn kaarten verkrijgbaar via de website van Collegium Vocale Zutphen.


www.cvzutphen.nl


Tai chi bij reumavereniging

ZUTPHEN - Voor mensen met vormen van reuma is tai chi bijzonder geschikt. Het verbetert de lichamelijke fitheid en mentale ontspanning. De Zutphense reumapatiëntenvereniging geeft daarom tai chi op de dinsdagen van 11.45 – 12.45 uur in behandelcentrum Sutfene, Coehoornsingel 3 te Zutphen.

De langzame bewegingen worden vanuit de buik en vooral zeer ontspannen uitgevoerd. Tai chi verbindt ademhaling, aandacht en beweging. Het versterkt en mobiliseert de gewrichten en spieren. De oefeningen kunnen door de deelnemers zowel zittend als staand worden gedaan.

Voor meer informatie over en opgeven voor tai chi op de donderdagmiddag kan contact worden opgenomen met Jitske Lautenbach.


0313 - 652 593

reumazutphen.nl