Henk Lottum schildert veelal natuur en landschappen. Foto: PR
Henk Lottum schildert veelal natuur en landschappen. Foto: PR Foto:

Repair Café

ZUTPHEN - In de Stadswerkplaats Zutphen, De Waarden 309, in een bocht van de Laan van Eme, wordt zaterdag 27 oktober weer plaatstgemaakt voor het Repair Café. Dit vindt plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Afgelopen keer repareerden de vrijwilligers voor het eerst een drone van een van de bezoekers. Een teken dat ook nieuwe apparaten, die defect raken, weer aan de praat te krijgen zijn. Verder kan men terecht voor textiel en voor het slijpen van tuingereedschap.


stadswerkplaats-zutphen.nl

Facebook 'RepairCafeZutphen'


Themabijeenkomst: Kanker en werk

ZUTPHEN - Op donderdagavond 1 november houdt het Oncologie Netwerk Zutphen in samenwerking met Gelre Ziekenhuizen een themabijeenkomst over kanker en werk. Deze avond is voor patiënten, naasten en zorgverleners. Het vindt van 19.00 tot 21.00 uur plaats in het restaurant van Gelre Zutphen.

Tijdens deze avond geeft Ton Jenner, bedrijfsarts consulent oncologie, een lezing over de combinatie kanker en werk. Bertine Tieberink, oncologisch fysiotherapeut, begeleidt de avond. Daarnaast zijn de leden van het Oncologisch Netwerk Zutphen aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Aanmelden is verplicht. Ga voor meer informatie en het aanmeldformulier naar de webagenda van Gelre ziekenhuizen of neem telefonisch contact op.


06- 341 239 73

gelreziekenhuizen.nl/over-zutphen-agenda


Expositie Henk van Lottum

GORSSEL - Tot en met 28 november is op het perron van het Tramstation in Gorssel een expositie van het werk van Henk van Lottum te zien. Naast schilderen fotografeert Henk ook natuur en landschappen. Tijdens de Open Dag van 3 november zal Henk van Lottum aanwezig zijn om vragen over zijn werk te beantwoorden.

Henk (1945, Zwolle) heeft een bèta achtergrond en schildert sinds 2012. Hij wilde gewoon eens proberen hoe het schilderen voelde. Al snel had hij het gevoel dat hij er iets van zichzelf in kwijt kon en dat gevoel heeft hij steeds meer. De onderwerpen hebben veelal betrekking op natuur en landschappen, maar hij schildert ook wel abstracte patronen. Henk werkt zowel met acryl als met olieverf.

Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 3 november 2018 geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.


Zet een stap richting werk

ZUTPHEN - Op donderdag 1 november houdt Stichting 360graden Mens een inloopochtend voor werkzoekenden. Kom kennismaken op donderdag 1 november van 10.00 tot 11.15 uur aan de Waterstraat 5 in Zutphen. Je bent van harte welkom om binnen te lopen. Maak kennis met mensen die al een werkervaringsplaats hebben of hebben gehad, stel je vragen over stappen die je zou willen zetten. Mail voor meer informatie.


office@werkvaardig.nl