Genieten van muziek in de trein op lijn Zutphen-Winterswijk

ZUTPHEN - Tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek op zaterdag 17 november wordt op feestelijke muzikale wijze aandacht geschonken aan de bijzondere samenwerking tussen Arriva en de DRU Cultuurfabriek. Deze dag vinden optredens op tal van locaties in de Achterhoek plaats. Dit jaar wordt daar een nieuwe locatie aan toegevoegd en vormt de trein tussen 10.00 en 15.00 uur het bijzondere podium voor verschillende Achterhoekse muzikanten. Dit gebeurt op de lijnen Zutphen-Winterswijk en Winterswijk-Doetinchem.

Het programma wordt te zijner tijd bekend gemaakt op via de website, maar nu is al bekend dat Ferdi Joly, voormalig gitarist van Normaal, met het nummer 'D'n Achterhoek Tsjoek' deze dag zal openen op de lijn Winterswijk-Zutphen.

Samenwerking
Vervoerdersbedrijf Arriva en de DRU Cultuurfabriek in Ulft slaan de handen ineen voor een complete middag of avond uit. Wanneer bezoekers in de maand november een theatervoorstelling, film of concert bezoeken in de DRU Cultuurfabriek, reizen zij op de dag van de voorstelling gratis met de trein en/of bus van Arriva.


dagvandeachterhoekse popmuziek.nl


Menskracht, materialen en middelen

ZUTPHEN - Op 26 november vindt het maatschappelijk betrokken matchingsevent van Zutphen plaats: de Beursvloer & The Challenge. Dit is het moment dat bedrijven, ondernemers, kandidaten, stichtingen en verenigingen elkaar ontmoeten en met gesloten beurs 'onderhandelen' over vraag en aanbod.

Vraagstukken op het gebied van menskracht, materialen en middelen worden door het bedrijfsleven met gesloten beurs opgelost. Een geslaagde match krijgt ter plekke een officiƫle bezegeling. Een tegenprestatie voor de hulp is mooi, maar lukt niet altijd. Dan geldt de uitdrukking 'Pay it forward': help zelf ook belangeloos een ander een stap verder.

The Challenge
Tijdens een acht maanden durend traject wordt een aantal werkzoekenden met een gat in hun cv begeleid bij het vinden van een stage- of werkplek. Samen met betrokken partners en het bedrijfsleven worden voor hen extra kansen en zichtbaarheid gecreƫerd. Op 26 november presenteren de kandidaten zich door middel van een korte pitch op een podium voor een jury en publiek. Druk op de rode matchknop en geef deze talenten een kans.