Het trotse team met hun nieuwe shirts. Foto: PR
Het trotse team met hun nieuwe shirts. Foto: PR Foto:

Strijd Warnsveldse Boys om uit onderste regionen weg te blijven

WARNSVELD - De eerste vijf wedstrijden zitten erop en Warnsveldse Boys heeft afgelopen zondag met 1-2 de uitwedstrijd gewonnen tegen Union uit Mook. Zondag 28 oktober 14.00 uur staat de wedstrijd tegen VV Vorden op het programma, met aansluitend een 'Tirolerfeest'.

De laatste wedstrijd tussen beide ploegen is gespeeld in het seizoen 2014-2015 en werd gewonnen door VV Vorden met 0-3. Dit was ook het seizoen waar VV Vorden middels het kampioenschap promoveerde naar de tweede klasse. Door het kampioenschap van Warnsveldse Boys in 2017-2018 staat er sinds drie seizoenen weer een ouderwetse derby op het programma.

De wedstrijd is voor beide ploegen belangrijk om van de onderste plaatsen weg te blijven. De vraag is of Warnsveldse Boys in staat is een gat te slaan met de onderste plekken of dat VV Vorden aansluit bij de ploegen in een grote middenmoot.


WSV pakt winst en twee punten

WARNSVELD - Na de onfortuinlijke 2-3 tegen Donitas was innovatiemakelaars.nl WSV op zoek naar revanche afgelopen zaterdag 20 oktober tegen Veracles uit Groningen.

Het zag er in de eerste set veelbelovend uit. Na twee serves, een van Veracles (uit) en een serie van WSV was het al 6-0 voor de meiden uit Warnsveld. Een strak begin, verder uitgebouwd naar 9-1. Maar Veracles haalde alles uit de kast, resulterend in setwinst 22-25.
De tweede en derde set liet WSV eigenlijk geen spaan heel van Veracles. Alles verliep volgens plan en een simpele 25-12 en 25-16 was het resultaat van goed serveren en netjes de geboden kansen uitspelen.

Maar Veracles wist terug te komen. Geholpen door WSV dat zelf minder ging serveren, niet meer 'netjes' speelde en zelf serverend onder druk werd gezet. Tel daarbij de vele goede verdedigende acties van Veracles bij op en WSV kreeg de set niet meer onder controle: 19-25.
Met twee verse speelsters in de ploeg trok WSV in de vijfde set weer ten strijde en zagen we weer een vleugje elan terug. Vakkundig werd Veracles halverwege de set op achterstand gezet en bij 15-10 kon toch de derde overwinning van het seizoen worden bijgeschreven.

Zaterdag 27 oktober worden in Maria Parochie twee wedstrijden om de beker gespeeld tegen het Groningse Donitas (15.00 uur) en de rivaal van het vorige seizoen Krekkers (17.00 uur). Eerstvolgende competitieronde is 3 november om 15.30 tegen Peelpush in Meijel, dat met 3-0 door Donitas naar Meijel werd gestuurd.


Grote Veldloop met een grote variatie in het terrein

VORDEN - Op 4 november houdt A.V. Hanzesport de jaarlijkse Grote Veldloop. De loop is genoemd naar het natuurgebied het 'Grote Veld' bij Vorden. Het Grote Veld is één van de fraaiste natuurgebieden van de Achterhoek, met een grote variatie in het terrein waar bos, hei en cultuurland elkaar afwisselen. Het parkoers gaat over zandpaden en smalle bospaden en heeft kenmerken van een trailrun.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen: een jeugdloop over 1,8 kilometer, deze start om 10.30 uur, de Hanzesport 7,5 kilometer veldloop welke start om 11.00 uur en de Europlanit 15 kilometer veldloop die om 11.00 uur start. Alle afstanden bestaan uit één ronde. Op de 15 kilometer is er een verzorgingspost op het parkoers. Bij de finish is er drinken en fruit voor de deelnemers. Ook ligt voor elke deelnemer bij de finish een herinneringsmedaille klaar.

Voorinschrijving is mogelijk tot en met 2 november via de websites. Na-inschrijven kan vanaf 9.00 uur bij Freewheel Sport en Recreatie, Netwerkweg 7 te Vorden. Daar is ook de start en finish.

Meer informatie over de loop is te vinden op de website van Hanzesport.


www.hanzesport.nl

www.inschrijven.nl


BC Eefde in het nieuw

EEFDE - Team 3 van badmintonvereniging BC Eefde heeft sinds dit seizoen nieuwe shirts om in te spelen. Voor deze shirts is het bedrijf Essisme bereid gevonden om een bijdrage te leveren.

Hierdoor speelt het vijfkoppige team met de trotse sponsor achterop haar wedstrijden in sporthal de Stuw in Eefde. De eerste punten zijn inmiddels in de nieuwe shirts ook al binnen gehaald.