Het Warnsvelds Mannenkoor blijft aan de weg timmeren met vernieuwende activiteiten. Foto: PR
Het Warnsvelds Mannenkoor blijft aan de weg timmeren met vernieuwende activiteiten. Foto: PR Foto:

Van stemmig en ingetogen naar feestelijk en uitgelaten

Concert Warnsveld Mannenkoor

WARNSVELD - Voor het najaarsconcert van 3 november laat het koor zich inspireren door Allerheiligen (1 november) en Allerzielen (2 november) en laat zich daarbij voor het eerst begeleiden door een harp, gespeeld door Maaike Bosscher. Het concert in de Martinuskerk begint om 16.30 uur (kerk open om 16.00 uur). Naast de begeleiding door Maaike Bosscher op harp bespeelt Evert Jan de Groot de vleugel. De muzikale leiding is in handen van dirigent Emile Engel.

De sfeer van dit WMK-concert gaat van stemmig en ingetogen naar feestelijk en uitgelaten, van 'De Profundis' van Arvo Pärt en 'Sure on this Shining Night' van Morten Lauridsen naar 'Nachtgesang in Walde' van Franz Schubert en 'Dry your tears Africa' van John Williams. De Martinuskerk is voor deze gelegenheid stemming uitgelicht en ook zal het thema (Allerheiligen, Allerzielen, Allemensen!) op subtiele wijze worden aangelicht. Na het concert gaan koor en publiek samen een kopje soep met brood eten in de Eekschuur tegenover de kerk.

Het Warnsvelds Mannenkoor blijft aan de weg timmeren met vernieuwende activiteiten. Misschien is dat ook wel de reden dat het WMK een van de weinige mannenkoren in ons land is waarvan het ledental omhoog en de gemiddelde leeftijd omlaag gaat.

De toegang is vrij toegankelijk. Een vrije gift na afloop wordt in dank ontvangen.


Revue 'Leven in de brouwerij' van Jong Gelre Vorden-Warnsveld

VORDEN - Wat hebben investeerders, bierbrouwers, gangsters, boksers en sushi met elkaar te maken? Het zijn dé ingrediënten van de revue 'Leven in de brouwerij' van Jong Gelre Vorden Warnsveld. Zaterdag 10 november gaat Leven in de Brouwerij in première in het Kulturhus te Vorden.

Centraal staat dit jaar de brouwerij van Gerrit Hop, een brouwerij in roerig vaarwater. Er spelen schimmige zaken met Russische gangsters, investeerders loeren op een overname en zijn de eigen medewerker wel zuiver op de graat? Is de koffiejuffrouw, Anja, wel te vertrouwen? Waarom krijgen we Russen over de vloer? En wat speelt er zich af op het herentoilet?

De revue staat al een heel aantal jaren garant voor een spetterende combinatie van toneel. Zo'n zeventig leden in de leeftijd van 16 tot 30 jaar werken voor- en achter de schermen samen om ook dit jaar weer een gaaf stuk op de planken te brengen en ook dit jaar gaan alle registers weer open.

Op zaterdag 10, vrijdag 16 en zaterdag 17 november kunt u de revue bezoeken in het Kulturhus te Vorden. Kaarten zijn vanaf 27 oktober te koop bij DOK in Wichmond, Den4akker Vorden, Bruna en het Kulturhus in Vorden.

Jong Gelre proeverij
Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer de mogelijkheid om voor 25 euro (exclusief drank) vooraf te dineren bij het Meestershuis in Vorden. Dit kan op zaterdag 17 november en reserveren kan via mail. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina.


revuejg@hetmeestershuis.nl

facebook.com/revuejg