Gebed, lezing en zang

WARNSVELD - Op zondag 21 oktober 2018 wordt de eerste Taizéviering van dit seizoen gehouden. De viering vindt plaats in de Martinuskerk in Warnsveld, zondagavond om 19.00uur. De kerk is open om 18.15 uur als je de liederen mee wilt oefenen.

De viering wordt gehouden in de geest van Taizé, er is afwisselend gebed, lezing en zang. De liederen zijn gemakkelijk mee te zingen. De volgende vieringen zijn op 18 november 2018, en op 20 januari, 17 februari en 17 maart 2019. Mail voor meer informatie.


rianbrenters@planet.nl

anitameerdink@gmail.com


Schrijfclub voor jongeren

ZUTPHEN - Schrijvers Bas Steman en Marita Coppes zijn samen de schrijfclub 'Nuwanda' begonnen voor jongeren tussen de 15-18 jaar. Ze willen jongeren die graag schrijven/dichten/vertellen, inspireren en stimuleren om hun eigen stem/stijl te vinden. De begeleiding is kosteloos.

De groep komt zes weken lang iedere maandagavond bij elkaar. Verder worden sommige schrijfopdrachten thuis voortgezet en kan het voorkomen dat eigen werk voorgedragen wordt of gepubliceerd. De eerste bijeenkomst vindt op maandag 22 oktober plaats van 19.30 tot 21.30 uur in het centrum van Zutphen.

Is dit iets voor jou of voor iemand die je kent? Schrijf dan een motivatiebrief aan Bas en Marita en geef die voor 12 oktober af in de boekwinkel van Someren en ten Bosch in Zutphen. In de brief graag iets over jezelf, wat je wil leren, waarom je graag schrijft/dicht/vertelt (en beschrijf een scene waarop je wist; dit wil ik) en telefoonnummer en e-mail vermelden.


'Het kistje van Urashima'

ZUTPHEN - Woensdag 24 oktober om 14.00 uur vindt bij 't Atrium een kindertheatervoorstelling plaats genaamd 'Het kistje van Urashima. Een vrij, muzikale vertelling door Ron Vernout.

Het verhaal: Visser Urashima redt het leven van de Zeeprinses. Als dank geeft ze hem een heel bijzonder kistje. Daarin kan hij gefluisterde wensen verzamelen. Als het kistje vol is, gaat het open en worden de wensen misschien vervuld...

Locatie: Martinetsingel 19, Zutphen. Het theater is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar Entree 7,50 euro (inclusief limonade). Reserveren kan via mail of telefoon.


info@atriumzutphen.nl

06-1445 3708


Het gekleurde lint

We kunnen wel blijven mopperen over het witte lint, maar we kunnen ook met elkaar een oplossing bedenken en uitvoeren. Als opzet hiervoor wil ik graag een ideetje aanbieden:

Begin met het verwijderen van alle bomen en biedt de nog levende exemplaren voor een bescheiden bedrag ter adoptie aan welwillende inwoners met groene vingers aan. Verwijder vervolgens alle 'r.v.s. handboeien' van de paaltjes. Je kunt ze verkopen aan verzamelende inwoner of laat een geïnspireerde klusgroep er een wand mee behangen ergens in de stad (bijvoorbeeld een wand van het koelhuis of een kadewand van de nieuwe haven), maar misschien leveren ze als oud ijzer nog wel het meest op.

Dan staan alleen de witte paaltjes er nog: laten staan!

Inwoners van Zutphen hebben met elkaar al eerder laten zien dat ze kunnen schilderen en samenwerken (zie onze oude IJsselbrug). Gebruik deze bevolkingskwaliteit en inzet. Het idee is simpel, laat alle paaltjes beschilderen, elk paaltje met een klein kleurverloop zoals dat bij onze tunnels is gedaan. Je krijgt dan een speels en zonnig effect langs de weg en je hebt ook een relatie gelegd tussen deze twee projecten aan de openbare weg. Tegenwoordig kunnen verfmengmachines heel goed kleuren in honderden nuances van de regenboogkleuren uitvoeren (misschien wil één van onze bouwmarkten hier wel mee helpen en goede sier mee maken). Wie dat dan moeten gaan beschilderen? Misschien is het wel een leuke uitdaging voor onze Zutphense bovenbouwleerlingen om hier een stukje toekomst te gaan schilderen. Als ze over tien jaar met hun kroost hier langsrijden dan kunnen zeggen, kijk dit paaltje heeft papa of mama nog geschilderd. Maar er zijn best nog wel meer groepen inwoners te vragen die zoiets zouden kunnen. Van de opbrengst uit bomen- en ijzerverkoop kan de verf en de kwasten gekocht worden.

Natuurlijk moet dit plan nog wel wat gestroomlijnd, uitgewerkt en georganiseerd gaan worden, maar dat moet toch lukken met elkaar? Kosten zijn er niet of nauwelijks en in ieder geval heb je nu een sociale, zinnige en zonnige oplossing voor een project wat anders alleen maar tot meer kosten en ergernis zal leiden.

En wie weet… is er wel een prijs mee te verdienen.

Wieger Veerman,
Sint Martinusstraat,
Warnsveld