Zutphen richt werkbedrijf GelreWerkt! op

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen heeft dinsdag 16 oktober de stichting Zutphens werkbedrijf opgericht met de naam GelreWerkt!. Het nieuwe werkbedrijf GelreWerkt! gaat vanaf 1 januari 2019 van start. Het werkbedrijf moet dé partner zijn voor werkgevers in Zutphen en omgeving, waar het gaat om te zorgen voor de ideale match tussen werkgevers en werkzoekenden die niet op eigen kracht regulier werk kunnen vinden.

Wethouder Laura Werger: "De oprichting van het werkbedrijf vloeit voort uit de Zutphense visie op de Participatiewet. Enerzijds helpt het werkbedrijf werkgevers bij hun behoefte en vraag naar geschikte medewerkers en anderzijds helpt het door inwoners onder andere naar werk te helpen."

GelreWerkt! is de uitvoerder van de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) en het werkgedeelte van de Participatiewet voor de gemeente Zutphen. Vanuit die rol gaat GelreWerkt! samenwerken met lokale en regionale bedrijven. GelreWerkt! helpt werkzoekenden naar werk. Ook biedt het ondersteuning bij de ontwikkeling die past bij het eigen vermogen van inwoners en de kansen op de arbeidsmarkt. Bij GelreWerkt! zijn onder andere taken belegd als re-integratie en begeleiding en ondersteuning Wsw.


Uitslag lezersactie 'Open Dag Hout'

REGIO - Vorige week stond in deze krant een lezersactie waarbij deelnemers kans konden maken op twee gratis entreekaarten voor de Open Dag Hout, dat zondag 21 oktober plaatsvindt in de Hanzehal in Zutphen.

De uitslag is als volgt: Dirk Jan Post uit Zutphen, Robbert Lammertink uit Warnsveld, Regina Scholts Mensinck uit Winterswijk, Wim Hutten uit Dinxperlo, en Imko Meinen uit Bredevoort. De prijswinnaars zijn inmiddels op de hoogte gesteld.