Het Nelemanteam aan tafel in het nieuwe kantoor aan de Berkelkade 14. Foto: pr
Het Nelemanteam aan tafel in het nieuwe kantoor aan de Berkelkade 14. Foto: pr Foto:

Neleman viert uitbreiding kantoorpand Berkelkade met bijzondere wijnen

Zutphen - Neleman staat aan de vooravond om een kleine oplage van twee wel heel bijzondere wijnen te presenteren; de Neleman Robusta Limited Edition en Neleman Just Fucking Good Wine Limited Edition. Op 1 november opent het Zutphense wijnhuis het nieuwe kantoor aan de Berkelkade 14 a-b. Tevens het moment dat ook de Robusta en de Just Fucking Limited voor het eerst op tafel komen. Gerenommeerd wijnschrijver James Suckling proefde alvast voor en gaf de Robusta 93 punten. Een bijzonder hoge score.

Door Meike Wesselink

Vanuit Zutphen exporteert Neleman het eigen label biologische wijnen naar acht verschillende landen. In de vijf jaar tijd dat het familiebedrijf bestaat, is het uitgegroeid tot een internationale organisatie die ertoe doet. Het kleine kantoor achter in de 'city winery' aan de Groenmarkt 10 heeft plaatsgemaakt voor een meer representatieve plek om klanten te kunnen ontvangen: het pand op de hoek van de Berkelkade en de Marspoortstraat. Vanaf de straatkant springt het kleurige en lichte kantoor meteen in het oog en dat is voor de aanloopstraat van de IJsselkade naar de Groenmarkt een prettig gezicht. Aan de inrichting van het kantoor is veel zorg en aandacht besteed. Dat kurk vele gedaanten en toepassingen kent is in de vloer, de muur, in lampen, stoelen en wanddecoraties terug te zien. In het gebruik van kleur, licht en het strakke meubilair herken je de eigen stijl van Neleman die je ook aan de Groenmarkt terugvindt.

Derrick Neleman weet heel goed wat hij wil uitstralen. Met jonge designers uit Polen, Spanje, Griekenland en Brazilië geeft Neleman zijn passie kleur. "Het geeft gewoon energie en iets extra's. Het is fijn om klanten en partners te kunnen ontvangen in een prettige ruimte, maar in alleen de ruimte zit het niet. Het is het stadje Zutphen dat het extra speciaal maakt. Niet zomaar een mooi historisch stadje, maar een oord waar ik speciaal voor heb gekozen om me met gezin en bedrijf te vestigen. Zutphen verdient het om gezien te worden. Klanten vinden het prettig en onthaastend om naar hier te komen. Het geeft een hele andere beleving dan een afspraak in een groot kantoor ergens in de Randstad."

Derrick zit al ruim achttien jaar in de wijn. Neleman is dan ook niet het eerste bedrijf dat de ondernemer runt, het is wél het eerste bedrijf dat de familienaam draagt. Het heeft iets anders omdat het zo Hollands klinkt, maar het is ook een stukje trots dat Neleman inmiddels durft uit te dragen. Het is de ondernemer jaren geleden als eerste gelukt om Fairtrade-wijnen succesvol op de markt te brengen. Organisch en eerlijk is niet alleen wat het merk Neleman uitstraalt, het is ook de drijfkracht van Derrick zelf, die een biologisch-dynamische landbouwachtergrond heeft.

Zijn wens om zelf wijn te verbouwen, heeft Derrick Neleman in het Spaanse Valencia waargemaakt. Op 900 meter hoogte waar het temperatuurverschil tussen dag en nacht wel tot zo'n 25 graden kan oplopen, groeien traditionele druivensoorten als de verdil en bobal, maar ook riesling en viognier doen het er goed. Dat vertaalt zich in wijnen die keer op keer in de prijzen vallen. Wellicht geldt dat ook voor de Neleman Just Fucking Wine Limited Edition die op 1 november naast de Robusta wordt gepresenteerd. Binnenkort verkrijgbaar aan de Groenmarkt. 10.


www.neleman.org

Afbeelding
Afbeelding