Naomi Hogeman (l) won zilver in Nijmegen. Naast haar coach Martine Demkes. Foto: PR Foto:

Zilver voor Naomi Hogeman van Judo Zutphen

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag 13 oktober waren de judoka's van Judo Zutphen op twee fronten actief. De jeugd op een opstaptoernooi in Markelo en de junioren op de sterk bezette Open Nijmeegse. Er werd weer veel eremetaal mee terug naar Zutphen genomen, en Naomi Hogeman won zelfs knap zilver in haar nieuwe gewichtsklasse in Nijmegen.

WSV verliest van Donitas

WARNSVELD - Innovatiemakelaars.nl WSV Dames 1 keek uit naar de wedstrijd tegen Donitas. Een ware krachtmeting in eigen huis tegen een Donitas met veel ervaring en al een aantal jaren hoog eindigend, met zelfs ere-divisie ervaring.

De WSV dames stonden na twee sets met de ogen te knipperen. Via 25-20 en 25-22 lieten ze zien dat het geen eendagsvlieg zal zijn in de topdivisie. Met veel servicedruk, een uitstekende serve-blok verdediging en het gevarieerde gedurfde aanvalsspel werd de handtekening gezet in de eerste twee sets. Coach Erwin Sikkema van Donitas kon wisselen wat hij wilde, maar dit had geen invloed op WSV. Geconcentreerd werden beide sets uitgespeeld met een uitstekende focus.

De dames uit Warnsveld werden op een redelijk grote achterstand gezet. Het rechtte de rug en het werd nog spannend in set DRIE, maar innovatiemakelaars.nl WSV kon het karwei net niet afmaken. Twee kleine misverstanden en 21-25 voor werd een feit. Set 4 startte WSV als een wervelwind. Snel werd een voorsprong van 6-0 verkregen. Dontas ging daarnaalle ballen op 'nummer 9' spelen. Eeen tie-break werd noodzakelijk om de uiteindelijke winnaar te bepalen, 17-25.

Hierna ontstond er een waar volleybal gevecht getuige de tussenstand 10-11 en 12-13. Lange rally's en alles was geoorloofd werd er door beide ploegen met bravoure gespeeld, met als uiteindelijke winnaar Donitas.

Het debuterende innovatiemakelaars.nl WSV staat op de ranglijst keurig vierde. De volgende wedstrijd in De Kei zaterdag 20 oktober om 19.00 uur tegen Veracles.

Be Quick wint van De Hoven

ZUTPHEN - Na de competitie met twee nederlagen te zijn begonnen, boekte Be Quick afgelopen zijn tweede opeenvolgende zege. Onder stralend herfstweer startte de thuisclub afgelopen zondag tegen het nog puntloze De Hoven sterk aanvallend.

De gasten werden op eigen helft vastgezet en dat resulteerde al na tien minuten in een 1-0 voorsprong nadat Nick Scharrenberg een vrije trap binnen werkte. Keeper Maarten Scholten, die de geblesseerde Lars Metselaar verving, moest twee minuten later aan de andere kant de bal van de doellijn grissen. In de 18de minuut ging Saif Baig goed door op links en verschalkte doelman Fricke, 2-0. Kort daarna stopte een Hoven-verdediger een bal na een corner op de lijn.

Aangezien de gasten nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval kwamen, leek Be Quick af te stevenen op een flinke overwinning. Maar gaandeweg verloor de ploeg aan dominantie en uit het niets kwam De Hoven na een half uur terug, nadat Raymond Vredenberg sterk doorzette: 2-1. Het team rook nu kansen en in de 37ste minuut werd het bijna gelijk, nadat een hard schoot maar net naast vloog. Be Quick was ineens geen schim meer van het elftal uit de eerste twintig minuten. De passing werd ongekend slordig en de balbehandeling was bij deze en gene ook niet om over naar huis te schrijven. Tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Hooijer (Arnhem) veranderde er niets meer aan de stand.

Meteen na de hervatting tikte Fricke een schot van Scharrenberg prachtig uit de bovenhoek. Dat was de opmaat voor een serie van opgelegde kansen voor Be Quick, waaronder een schot van Dani Kersten dat op de lat uiteen spatte. In de 57ste minuut leek het duel te worden beslist toen Sinan Albayrak een vrije trap fraai binnen schoot, 3-1. Meteen daarna voorkwam doelman Scholten dat De Hoven dichterbij zou komen. Be Quick was voor het vijandelijke doel nu slordig en ineffectief. In de 79ste minuut strafte Tijn Merks geklungel in de blauwwitte defensie af, 3-2. Toch bleef Be Quick de bovenliggende partij en nadat De Hoven na een rode kaart met tien man verder moest, leek de zege toch zeker te worden gesteld. Dat gold zeker in de 86ste minuut, toen Kersten een corner van Baig tegen de touwen kopte, 4-2.

De thuisploeg kreeg hierna nog een paar flinke kansen om verder uit te lopen, maar dit gebeurde niet.