Op de Dag van de Duurzaamheid gingen tevreden klanten al op de foto voor de trappen van het oude stadhuis. Mét de kenmerkende blauwe letters. Foto: Jawsmedia
Op de Dag van de Duurzaamheid gingen tevreden klanten al op de foto voor de trappen van het oude stadhuis. Mét de kenmerkende blauwe letters. Foto: Jawsmedia Foto:

'We staan met zijn allen voor de opgave Zutphen energieneutraal te maken'

ZUTPHEN - ZutphenEnergie wil in de Oktober Overstapmaand 300 nieuwe klanten erbij. Voor deze stevige ambitie wordt alles uit de kast gehaald. Nieuwe klanten krijgen een mooie ZutphenEnergie paraplu, ze kunnen prijzen winnen van winkeliers uit Zutphen en deze week zijn de belweken gestart. Klanten van ZutphenEnergie bellen hun relaties op om te vragen of ze ook klant willen worden.

Dit is een wel heel opmerkelijke aanpak. John Verheijden, initiatiefnemer: "We merken steeds weer dat mensen een laatste zetje in de rug nodig hebben. En dat de meeste mensen die klant worden al in ons netwerk zitten. Het beste argument om over te stappen is altijd wanneer je vriend, buurman of schooljuf er enthousiast over vertelt. Dus vragen we aan al onze klanten om in hun omgeving het verhaal te vertellen."

Urgentie
De belweken worden gezellig gemaakt met chocoladerepen en kopjes koffie tussen het bellen door. Maar er is ook een zekere ernst. John Verheijden: "We staan met zijn allen voor de enorme opgave Zutphen energieneutraal te maken. ZutphenEnergie is een belangrijke speler daarin. We werken aan besparing, duurzame energieopwekking en levering. Zo bouwen we nu al het derde zonnepark, komen er windmolens en zijn er twintig energiecoaches actief om mensen thuis met besparen te helpen. Daarnaast is er via mywheels een elektrische deelauto te huur. Wil je dat deze initiatieven worden versterkt, wordt dan klant."

Klanten bellen klanten
Een van de klanten die gaat bellen is Henri ter Hofte. "Ik ben al tevreden klant sinds het eerste uur. Ik houd er niet zo van om gebeld te worden en dus ook niet om te bellen, maar ik weet dat het echt belangrijk is dat mensen nu aanhaken. Ik doe het dus voor de goede zaak." Ook andere klanten 'laten van zich horen' deze Overstapmaand: afgelopen Dag van de Duurzaamheid 10 oktober gingen 16 tevreden klanten op de foto met de blauwe letters bij het oude stadhuis. En deze week hangen posters langs de straat met Saskia Noordewier, Pieter van der Bij en Laury Schepers die anderen ook uitnodigen mee te doen.

Wil je ook helpen Zutphen energieneutraal te maken zonder dat het je iets kost? Word ook klant. Het kan heel eenvoudig via de website of in de Energiewinkel aan de Overwelving 10.


www.zutphenenergie.nl

Op de Dag van de Duurzaamheid gingen tevreden klanten al op de foto voor de trappen van het oude stadhuis. Mét de kenmerkende blauwe letters. Foto: Jawsmedia