FC Zutphen ontvangt thuis DZSV uit Dinxperlo

ZUTPHEN - FC Zutphen ontvangt zaterdag 20 oktober DZSV uit Dinxperlo voor alweer de vijfde wedstrijd in deze competitie in de 2e klasse H. DZSV neemt een middenmoot positie in met 6 punten uit vier wedstrijden, 3 punten meer dan FC Zutphen. De mannen uit Dinxperlo wonnen afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau uit Almelo met 2-1. De basis voor de overwinning werd in de eerste helft gelegd toen de Achterhoekers een 2-0 voorsprong namen. Zij leunden vooral op hun sterke vijfmans verdediging, waarbij men via een snelle omschakeling gevaarlijk werd. Na de rust kon ON deze achterstand niet meer goed maken.

FC Zutphen speelde tegen Be Quick "28 haar zwakste wedstrijd tot nu toe. De eerste heft werd afgesloten met een 3-0 achterstand, en pal na de rust schoten de Zwollenaren via een vrije trap de 4-0 binnen. Daarna kwamen de Zutphenaren beter in hun spel, maar uiteraard was het te laat. FC Zutphen zit daardoor met 3 punten uit 4 wedstrijden in de gevarenzone. Er zal daarom tegen DZSV volop voor de punten gestreden moeten worden.

In de beide eerste wedstrijden kreeg FC Zutphen slechts een eigen doelpunt tegen, maar in de beide laatste wedstrijden was het achterin niet best. Daar zal zonder meer verandering in moeten komen. Maar ook op het middenveld, dat veel technische bagage in zich heeft,zullen de duels moeten worden gewonnen en moet slordig spel vermeden worden. Positief was afgelopen zaterdag dat Jelle Macare en Gaby Maduro een sterke tweede helft speelden. Zij zullen met name als oudere spelers de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen.

Het team speelde tegen Be Quick "28 haar zwakste wedstrijd tot nu toe

FC Zutphen heeft een jonge ploeg en dat brengt vaak nog wisselvalligheid met zich mee. Verder wordt er fysiek het nodige gevraagd. Verder is het van belang dat we als vereniging achter de jongens en de technische staf staan. Met deze groep is het zonder meer mogelijk minimaal een middenmoot positie te pakken, maar dan is daar wel de betrokkenheid van een ieder bij nodig. Dat geldt voor alle teams en selecties binnen de vereniging.

Iedereen is welkom om FC Zutphen aan te komen moedigen.