De K-Street Jazzband. Foto: PR
De K-Street Jazzband. Foto: PR Foto:

Langer genieten van jazz

ZUTPHEN - De derde versie van het Festival Jazz & So, dat in het laatste weekend van oktober (26-27-28) plaatsvindt, laat opnieuw een forse groei zien. Met 38 optredens op 27 locaties en in totaal 175 optredende muzikanten en dansers begint het festival meer en meer het niveau te bereiken dat de organisatoren drie jaar geleden voor ogen hadden.

Traditiegetrouw wordt het festival geopend met een feestelijk concert op vrijdagmiddag 26 oktober in verpleeg- en verzorgingstehuis Sutfene door de Old Iezer Jazzband en pianist Frans Willem Tromp. Op zaterdag 27 oktober vormt het centrum van Zutphen het decor voor Jazz at the Market Place, een feestelijk buitengebeuren met drie bands, twee straatacts en een dansgroep. Zaterdagavond in de kelder van Uffie's op De Houtmarkt: de befaamde Vintage Five met a Tribute to Fats Domino.

Het verschil met vorig jaar zit hem vooral in de zondag. Daar werd tot vorig jaar nog gespeeld van 14.00 tot 17.00 uur en dat bleek voor veel mensen van buitenaf te kort om de reis naar Zutphen te aanvaarden. Dit jaar wordt er, vanaf een lunchconcert in Hampshire Hotel 's Gravenhof op zondag om 11.00 uur, doorlopend opgetreden op maar liefst 23 locaties tot 18.00 uur 's avonds en met nóg meer verschillende jazzstijlen dan vorige jaren. Het aanbod gaat van New Orleans, blues, swing, boogie woogie, easy listening, latin & bossa tot poppy jazz, free jazz en funky jazz. Bovendien is op de zondagmiddag ook op straat beduidend meer muziek en dans te horen en te zien, met twee bands, twee dansgroepen en –voor het eerst- twee buitenpodia. En alles is gratis met uitzondering van optredens in Dat Bolwerck en de Walburgiskerk.

Het programmaboekje is verkrijgbaar bij de VVV in Zutphen.


jazzandsozutphen.nl