Ontwerp inrichting Lange Hofstraat

ZUTPHEN - De Lange Hofstraat krijgt begin 2019 een nieuwe inrichting. Afgelopen woensdag presenteerde de gemeente het ontwerp. De schetsen staan vanaf 18 oktober op de website van de gemeente Zutphen. Reageren kan tot en met 4 november 2018, per e-mail naar o.v.v. De Lange Hofstraat.

Tijdens een bijeenkomst eind mei zijn, samen met omwonenden en andere belangstellenden, de ideeën en wensen voor de Lange Hofstraat geïnventariseerd. Dit gebeurde aan de hand van eerste schetsen. Bureau MTD heeft deze schetsen nu uitgewerkt tot een ontwerp. Na de presentatie van dit ontwerp op 17 oktober is er gelegenheid om de tekeningen nader te bekijken en vragen te stellen.


info@zutphen.nl


Een miljoen voor groen

ZUTPHEN - D66 Zutphen, GroenLinks, BewustZW, de Stadspartij, PvdA en CDA willen graag dat de schoolpleinen in de gemeente Zutphen een stuk groener worden. Groen, gras en hout en zand nodigt uit tot onderzoeken, spelen en bewegen. De provincie Gelderland heeft een miljoen subsidie per eind 2018 vrijgegeven en de partijen willen graag dat scholen daar maximaal gebruik van kunnen maken. Hiervoor is afgelopen raadsvergadering een motie ingediend.

Groene schoolpleinen zorgen, naast dat zij veel meer uitnodigen tot spelen en ontdekken als stenen schoolpleinen, ervoor dat het regenwater beter afgevoerd kan worden en dat het minder warm is op de pleinen. Afgelopen zomer heeft de noodzaak daarvan zich wel bewezen. Daarom wordt het college verzocht om alle scholen binnen de gemeente zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van deze subsidies en hen te ondersteunen in de aanvraag.

Partijen dienen motie in voor groenere schoolpleinen

Het zou mooi zijn als het college, partijen als de scholen, de waterschappen en het IVN, bij elkaar brengt om samen de schoolpleinen te vergroenen en daarnaast het plein te gebruiken als levend lesmateriaal en/of lokaal.