Meester Kevin van Zwemschool Zutphen nam de kers op de taart in ontvangst. Ronald Verbeek
Meester Kevin van Zwemschool Zutphen nam de kers op de taart in ontvangst. Ronald Verbeek Ronald Verbeek

Uitreiking kers op de taart

ZUTPHEN – In de landelijke Week van de Toegankelijkheid (1 t/m 6 oktober) heeft Stichting Spoenk drie keer de kers op de taart uitgereikt aan inspirerende lokale initiatieven in Zutphen en Brummen. Zwemschool Zutphen, Judo Zutphen en Rhienderoord zijn in het zonnetje gezet omdat ze sport- en spelactiviteiten toegankelijk te maken voor kinderen en jongeren met een beperking. De uitreiking vond plaats in het kader van de landelijke Week van de Toegankelijkheid, dit jaar met het thema Vrije Tijd.

Zwemschool Zutphen (onderdeel van de IJsselslag) ontving deze onderscheiding vanwege het opzetten van een groot aantal nieuwe zwemactiviteiten voor kinderen en jongeren met een beperking. Het is bij Zwemschool Zutphen mogelijk om ongeacht je beperking mee te doen aan ouder/kind zwemmen. Vanaf september is het aanbod uitgebreid met verschillende lesgroepen. Het gaat erom dat iedereen de mogelijkheid krijgt om maximaal zelfredzaam te worden in water. Dit is precies de ambitie van Stichting Spoenk; dat kinderen mee kunnen doen bij hun lokale club of vereniging.

Mirjam Van 't Hul nam voor Stichting Judo Zutphen de kers op de taart in ontvangst. Omdat toegankelijkheid start bij je welkom voelen. Ouders van Stichting Spoenk gaven aan dat dat zeker het geval bij deze judoschool. Daarnaast steunt Judo Zutphen Stichting Spoenk als zeer betrokken sponsor; door mee te denken en door enthousiast achter de ambitie te staan 'om zoveel mogelijk kinderen mee te laten doen in hun eigen buurt'.

Bij Judo Zutphen kun je ook terecht voor G-judo. Deze vorm van judo richt zich speciaal op mensen met een beperking (lichamelijk en/of geestelijk). Het is zodanig aangepast dat de risico's tot een minimum beperkt zijn.

In Brummen reikte stichting Spoenk de kers op de taart uit aan Rhiederoord Zwem & Sport Plezier, waar toegankelijkheid het uitgangspunt is. Toegankelijk in de vorm van hulpmiddelen, ondersteuning en je welkom voelen. Daarnaast biedt Rhienderoord maatwerk door bijvoorbeeld ook prikkelarme activiteiten voor kinderen en gezinnen te organiseren. Dat is heel belangrijk omdat gezinnen met een kind met beperking, meestal niet samen iets sportiefs of leuks kunnen ondernemen.

De prachtige kers op de taarten zijn gemaakt door Bakkerij van Zuijlen.

Kinderen en ouders reiken de kers op de taart uit aan Stichting Judo Zutphen. Ronald Verbeek
Kinderen en ouders reiken de kers op de taart uit aan meester Kevin van Zwemschool Zutphen. Ronald Verbeek
Uitreiking Kers op de taart aan Rhienderoord sport en spelplezier in Brummen. Ronald Verbeek