De Bibliotheek Zutphen
De Bibliotheek Zutphen J. de Haas van Dorsser - Tokkie

Loopbaanspreekuur in de Bibliotheek

ZUTPHEN - De loopbaanprofessionals van LoopbaanCollectief Oost bieden in de periode van 6 november tot en met 18 december iedere dinsdag van 17.00 tot 20.00 uur de mogelijkheid tot een geheel vrijblijvend gesprek over je loopbaan/carrière. Dit kan tijdens een vrijblijvend loopbaangesprek van 45 minuten in de Bibliotheek van Zutphen, Broederenkerkplein 2.

Bijvoorbeeld om te sparren over wensen en ideeën, nieuw te zetten stappen, belemmeringen of beperkingen, of praktische tips en informatie over een actuele kwestie in je loopbaan of werksituatie.

De gesprekken zijn kosteloos. Aanmelden/een afspraak maken kan per mail. Geef in de mail alvast kort aan wat de vragen zijn, aangevuld met een cv. Er wordt dan contact opgenomen voor een afspraak.


mail@loopbaancollectiefoost.nl


Avontuur in de natuur

GORSSEL - Wie 's avonds wel eens door een bos gelopen heeft, weet dat het donker daar nog echt donker is. Hou je van natuur en avontuur? Maak dan de schoonheid van de nacht mee op de Gorsselse Heide. Op zaterdagavond 27 oktober om 19.00 uur zijn kinderen van 6 tot 12 jaar met hun (groot-)ouders welkom op deze avontuurlijke struintocht over de hei. Startplaats is op de hoek Reeverdijk/ Elzerdijk in Eefde

Onderweg ontmoeten ze een verhalenverteller, nachtelijke vlinders, een nachtdierenexpert en de kinderen ontdekken hoe ze zelf vuur kunnen maken. Tip: trek warme kleding en laarzen aan, het kan modderig zijn; de zaklantaarn kun je thuislaten. De begeleiding zorgt voor gepaste verlichting, stormlampen zijn welkom.

Honden kunnen helaas niet mee. Deze tocht is niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Het duurt circa 2 uur, kosten 2 euro. Aanmelding, via de website, kan tot 26 oktober. Neem telefonisch contact op voor meer informatie.


06 125 29 769

dekleinekaardebol.nl/Nacht


Inwonerspanel LochemSpreekt.nl

LOCHEM - Vanaf donderdag 11 oktober kunnen deelnemers aan het digitaal inwonerspanel 'Lochem Spreekt' hun mening geven over het doen van vrijwilligerswerk en het zorgen voor een familielid of goede bekende (mantelzorg). Online kunnen zij een vragenlijst over dit onderwerp invullen.

De gemeente wil inwoners die zorgen voor een familielid of goede bekende zo goed mogelijk ondersteunen. Daarvoor is het belangrijk te weten welke behoefte er is aan hulp en ondersteuning zodat mensen deze zorg kunnen volhouden. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt voor nieuw beleid. Daarin komt te staan hoe de gemeente vrijwilligers en mantelzorgers ondersteunt.

Iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente Lochem woont, werkt en/of onderneemt, kan meedoen aan Lochem Spreekt. De gemeente is ook geïnteresseerd in de mening van personen die niet aan vrijwilligerswerk doen of zorg verlenen aan een familielid of goede bekende.

Hoe werkt het?
Na aanmelding op de website, ontvangt men binnen enkele dagen een e-mail met een link naar het onderzoek. Als panellid ontvangt men gemiddeld vier keer per jaar een korte online vragenlijst. Invullen gaat eenvoudig en kost per keer ongeveer 5 tot 10 minuten. Iedereen bepaalt zelf hoe vaak hij/zij mee wil doen. Deelnemers ontvangen altijd als eerste de uitkomsten van het onderzoek per e-mail, en horen wat de gemeente daarmee doet.


www.lochemspreekt.nl