Herfst- en wintersferen

ZUTPHEN - Op zondag 14 oktober aanstaande van 11.45 tot 13.15 uur wordt in de Tuinzaal aan de Badhuisweg 27 te Zutphen een herfstmarkt gehouden. De sfeer zal op de herfst en winter gericht zijn met prachtig zelf gesponnen en geverfde wol, half edelstenen, kerststalletjes en poppetjes. In de hal vindt u tweedehands boeken. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten.


Nieuw seizoen koffieconcert van start

EEFDE - Op 14 oktober gaat een nieuwe serie koffieconcerten op de zondagochtend van start in de Ontmoetingskerk aan de Schurinklaan nr. 1 in Eefde. Het spits wordt ook dit jaar afgebeten door het mannenkoor IJsselstreek onder leiding van Gerrit te Rietstap. Ook voor hen betekent dit de opening van het nieuwe seizoen. De koffie staat klaar om kwart over 11, het concert begint om half 12. Er is een collecte bij de uitgang.

Het uit circa 48 leden bestaande mannenkoor IJsselstreek wordt gevormd door de voormalige mannenkoren uit Eefde en Deventer, die beide rond 1965 werden opgericht en in november 2014 zijn samengegaan. De zangers hebben inmiddels een breed repertoire opgebouwd met ondermeer aria's uit Die Zauberflöte van Mozart, bewerkingen van Jimco Zijlstra en het oratorium De Schepping van Johan Bredewout. Ook nu weer wordt het gezelschap op de vleugel ondersteund door Maps Adriaanse, die bovendien een intermezzo voor haar rekening neemt. Het programma op 14 oktober vermeldt 10 liederen waaronder 'Zum Eingang' en 'Sanctus' uit de Deutsche Messe van Schubert, het 'Chor der Gefangenen' uit 'Nabucco' van Verdi en 'Hoch tut euch auf' van von Gluck.


Marlies Claasen zingt Eva Cassidy

ZUTPHEN - Marlies Claasen zingt Eva Cassidy tijdens de 'Thursday music @ Nic & Ik', Sprongstraat 16 in Zutphen, donderdag 18 oktober, vanaf 20.30 uur. De toegang is gratis.

In een ongedwongen concertsfeer nemen zangeres/ presentator Marlies Claasen en gitarist Tom Klein je elke derde donderdag van de maand mee in een intiem en spannend samenspel van zang en gitaar. De eerste keer is donderdag 18 oktober. Dan staat zangeres Eva Cassidy centraal. Cassidy stierf in 1996 op 33-jarige leeftijd aan kanker en werd pas na haar dood wereldberoemd. Ze is bekend geworden met haar fantastische interpretaties van bekende jazz, pop en bluesstukken, zoals Wonderful World en Autumn Leaves.


Viering rondom een bijbeltekst

ZUTPHEN - De eerstvolgende Effata-viering vindt plaats op zaterdag 13 oktober in de St. Jan in Zutphen.

Vanuit de hectiek van alle dag in de stilte van je hart komen. Om daar te zoeken naar de ervaring van God in je eigen leven. Dat is het doel van deze meditatieve viering, die elke tweede zaterdag van de maand om 17.00 uur wordt gehouden. Vanaf vijf voor vijf bereiden we ons in stilte voor. De viering wordt opgebouwd rondom een Bijbeltekst die geactualiseerd wordt naar de wereld van vandaag en onze eigen ervaringen. Dit gebeurt via gebed, overweging, stilte, zang en symbolen. Deze vieringen, georganiseerd door de parochie HH 12 Apostelen, zijn laagdrempelig en oecumenisch van karakter.

Mail voor meer informatie.


j.vankranenburg@12apostelen.nl

g.spekkink@12apostelen.nl


Engelachtige bijeenkomst

ZUTPHEN - Op dinsdag 16 oktober om 14.00 uur heeft de KBO Zutphen e.o. het thema 'engelen' op het programma staan, dit vindt plaats in het st. Elisabeth, Geweldigershoek 34 in Zutphen. . Diaken Anton Bos van de Parochie HH 12 Apostelen Zutphen en de Achterhoek zal een powerpointpresentatie verzorgen over de engelen zelf, maar ook over hun hiërarchie, over hun betekenis, over hun aanwezigheid in alle geloofsrichtingen, en hun aanwezigheid en invloed in ons leven. Diaken Bos beschikt over een engelenverzameling van liefst 441 stuks. Hij geeft een kleine inkijk in zijn engelenverzameling.


Mantelzorgondersteuning Alzheimer

ZUTPHEN - Het Alzheimer Café op woensdag 17 oktober gaat over de mogelijkheden voor ondersteuning van mantelzorgers van mensen met dementie. Het begint om 19.30 uur en vindt plaats in Buurthuis de Uitwijk, De Brink 116. Willemien Hak, mantelzorgconsulent van de Welzijnsorganisatie Perspectief en Yvonne Hendriks, sociaal werker eveneens van Perspectief komen een toelichting geven op dit thema. Wat betekent het om mantelzorger te zijn van iemand met dementie en welke ondersteuningsmogelijkheden en mogelijkheden voor respijtzorg zijn er zoal. Hoe kan hier gebruik van worden gemaakt en wat past in u situatie? Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie is het café gratis toegankelijk.