Zelfportret Leonardo. Foto: PR
Zelfportret Leonardo. Foto: PR Foto:

Veelzijdige kunstenaar
Leonardo da Vinci

GORSSEL -Donderdag 18 oktober vindt er bij de Gorsselse Kunstkring een lezing plaats over de veelzijdig kunstenaar Leonardo da Vinci. Locatie: De Roskamzaal achter restaurant Loetje in Gorssel is open om 19.30 uur.

Schilder, tekenaar, beeldhouwer, architect, uitvinder, onderzoeker en wat al niet, Leonardo da Vinci was een veelzijdig kunstenaar. Op 15 april 1452 geboren als bastaard van een notaris in een klein dorpje in Toscane en opgegroeid bij zijn grootouders gaat Leonardo naar een soort handelsschool waar hij systematisch-praktisch denken leert. Later regelt zijn vader in Florence een plaats in het atelier van een prominent schilder en beeldhouwer. Al vroeg is Leonardo bekend als een buitengewoon talentvol kunstenaar maar ook als een kunstenaar die zijn werk niet wil afstaan of opdrachten niet af maakt.

Wendy Fossen vertelt vol vuur en passie over deze kunstenaar. Zo laat zij de worsteling van Leonardo zien met zijn opdrachtgevers en gaat zij dieper in op zijn persoonlijke leven. In het Teylers Museum in Haarlem zijn van 5 oktober 2018 tot en met 6 januari 2019 bijzondere werken te zien van deze veelzijdige kunstenaar. Dit is de eerste expositie van het Europese Leonardo-jaar 2019 ter ere van Leonardo's vijfhonderdste sterfdag.

Niet-leden zijn welkom, zij betalen 10 euro.


Leger des Heils zoekt collectanten in Zutphen

ZUTPHEN - Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Zutphen voor de jaarlijkse collecteweek van 26 november tot en met 1 december. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren. Meld je aan via de website.


www.legerdesheils.nl/collecte