Zutphen wint weer de titel Roparunnerstad

ZUTPHEN - Gemeente Zutphen heeft wederom de titel 'Roparunnerstad' te bemachtigen. De bijbehorende geldprijs van 45.000 euro mag de gemeente besteden aan goede doelen in de gemeente, passend bij de doelstellingen van de Roparun. De prijs is in de wacht gesleept dankzij de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers en bewoners van Warnsveld, Zutphen en De Hoven.

De Stichting Roparun zamelt geld in voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit doen ze met een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, zo'n 80 teams liepen mee en passeerden Zutphen. Bij de verkiezing 'Roparunnerstad' van het jaar mogen de deelnemende Roparun teams en een special comité van de landelijke Roparun organisatie stemmen op de gemeentes die in hun ogen de leukste doorkomsten hebben georganiseerd. De uitslag werd vrijdag 5 oktober bekendgemaakt tijdens de Roparun Goede Doelenavond in Rotterdam.

Volgend jaar is de doorkomst van de Roparun door Warnsveld, Zutphen en De Hoven op zondagavond 9 juni 2019. Meehelpen? Neem dan contact op.


06 36 50 51 84

doorkomstroparunzutphen

www.doorkomstroparunzutphen.nl


Genieten van verlichte praalwagens

EEFDE - Aankomend zaterdag 13 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse Lichtoptocht in Eefde. Deze Eefdese buurten Zuivelmolen, Schoolstraat, Boedelburen, Spijkwijk, Bloemhof/Haviken, Koksmaatjes, Zutphenseweg en een aantal kinderen hebben weer hun uiterste best gedaan om een praalwagen te maken voor de jaarlijkse lichtoptocht in Eefde, dit jaar op 14 oktober met het thema 'Dieren'. De muziek wordt verzorgd door The Sjefs.


Help WereldWijzer op excursie

ZUTPHEN - Weekendschool De WereldWijzer gaat van start met het nieuwe schooljaar, met wederom twaalf zondagen met bezoeken op het programma. Voor de begeleiding van de jongeren is men op zoek naar vrijwilligers die naast de vaste staf het leuk vinden om mee op excursies te gaan. Er wordt een vrijwilligersvergoeding geboden. Ook wie op zoek is naar een deeltijdstage, is van harte welkom. Jongeren van groep 7 en 8 kunnen zich opgeven om deel te nemen aan de weekendschool. Geïnteresseerd? Kom dan op de voorlichtingsochtend op 14 oktober om 11.00 op de Kaardebol, Harenbergweg 1.


weekendschooldewereldwijzer.nl