Wethouder Laura Werger nam ook een kijkje in wijkrestaurant Hutspot Hotspot en werkte samen met vrijwilliger Stijn aan het voorgerecht. Foto: PR
Wethouder Laura Werger nam ook een kijkje in wijkrestaurant Hutspot Hotspot en werkte samen met vrijwilliger Stijn aan het voorgerecht. Foto: PR Foto:

Officiële opening huiskamer Wie Goed Doet Goed Ontmoet in Waterkracht

Wethouder kookt mee met wijkrestaurant hotspot

ZUTPHEN - Donderdag 27 september bezocht wethouder Laura Werger wijkcentrum Waterkracht aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Zutphen. Speciale gelegenheid was de officiële opening van de huiskamer van Stichting Wie Goed Doet Goed Ontmoet (WGDGO), die sinds kort in het wijkcentrum gevestigd is.

Het initiatief, dat begon als een Facebookgroep, heeft als missie een steun in de rug te zijn voor wie dat nodig heeft. Via de groep geven de leden spullen en diensten aan elkaar (zoals huisraad en levensmiddelen). Dat gebeurt via een verlotingssysteem. Maar ook wat ondernemers schenken, bijvoorbeeld een knipbeurt bij de kapper, restaurantbonnen of een gratis bowling uitje voor kinderen.

Na het bezoek aan de WGDGO huiskamer nam de wethouder een kijkje in de keuken van het wijkcentrum, waar vrijwilligers van hotspot hutspot intussen de voorbereidingen troffen voor het sociaal wijkrestaurant die avond. Samen met vrijwilliger Stijn werkte de wethouder aan het voorgerecht. Elke week van dinsdag tot en met vrijdag kunnen gasten in het restaurant voor 9 euro terecht voor een driegangenmenu. Wie meer kan missen mag een uitgesteld menu doneren zodat wie zonder geld zit gratis kan komen eten. Van beide opties wordt tot nu toe regelmatig gebruik gemaakt. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen mee doen in de keuken en de bediening. Initiatief voor het restaurant werd genomen door de stichting hotspot hutspot.

Naast het opstarten van het restaurant nam hotspot hutspot per 1 juli ook het beheer van het hele wijkcentrum over, waarbij nu fors wordt ingezet op gastvrijheid. Of iemand nu een activiteit wil organiseren in een van de zalen, met een boek op de bank wil zitten, een goeie kop koffie wil drinken of deelnemen aan een cursus, spelmiddag of dansles, de deuren van wijkcentrum Waterkracht staan wijd open. Daarbij wil de organisatie zoveel mogelijk leerwerkplekken creëren voor iedereen die van waarde wil zijn voor de samenleving.


www.stichtingwgdgo.nl

www.hotspothutspot.nl