Het Baudartius College en Het Stedelijk Zutphen starten samen nieuwe school

ZUTPHEN - Al een aantal jaar is het bekend dat vier middelbare scholen met ongeveer hetzelfde aanbod (mavo, havo en vwo) in Zutphen te veel is voor het beschikbare aantal leerlingen. Nu de krimp zich laat voelen, moeten er maatregelen genomen worden om in de toekomst kwalitatief goed en betaalbaar voortgezet onderwijs te kunnen blijven verzorgen, zo vinden de besturen van Het Stedelijk en het Baudartius College. Daarom hebben zij besloten met ingang van 1 augustus 2019 te starten met een nieuw lyceum voor havo en vwo.

De leerlingen die nu in groep 8 zitten, schrijven zich volgend jaar dus in voor de nieuwe Zutphense school en niet meer voor het Baudartius College of Het Stedelijk. Beide scholen zijn momenteel volop bezig om deze nieuwe school vorm te geven en denken na over de nieuwe naam, huisvesting, logo en alle andere zaken die van belang zijn. Voor de huidige leerlingen van beide scholen zal er niets veranderen, zij blijven het onderwijs krijgen zoals het was.

Nieuw schoolgebouw vmbo
Met ingang van 1 augustus jongstleden is er voor het vmbo in Zutphen en Vorden een nieuwe directeur benoemd: Roos Willemsen. Zij bouwt samen met de collega's van de Wijnhofstraat en met de collega's van 't Beeckland uit Vorden aan een nieuw, regionaal vmbo. Zowel in Zutphen als in Vorden komt een nieuw schoolgebouw voor het vmbo en de beroepsgerichte. Arnold van Gessel mag, naast het rectoraat van het Stedelijk Lyceum, leiding gaan geven aan de nieuwe school.