Bas Steman leest tiende Groot Zutphens Dictee voor

ZUTPHEN – Schrijver en programmamaker Bas Steman leest dit jaar het Groot Zutphens Dictee in de Walburgiskerk 3 in Zutphen voor. Inschrijven voor het dictee op 15 november kan via grootzutphensdictee@gmail.com, website of op donderdag 15 november om 19.00 uur aan de ingang van de kerk. Deelname kost 10,00 euro per persoon. Daarnaast kunnen deelnemers te laten sponsoren voor een vast bedrag (of per woord).


grootzutphensdictee.nl


Project Erfgoededucatie van start

ZUTPHEN/LOCHEM - Het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie heeft de aanvraag voor het project Erfgoededucatie regio Zutphen/Lochem gehonoreerd. Muzehof, gemeenten, scholen en het cultuur- en erfgoedveld kunnen zo de eerder ondertekende intentieverklaring gaan uitvoeren.

In het project 'Erfgoededucatie regio Zutphen/Lochem 2018-2021' gaat Muzehof Centrum voor de Kunsten samen met Erfgoed Gelderland en lokale erfgoedpartijen lessen erfgoededucatie ontwikkelen voor het basisonderwijs. De insteek is om met een flink aantal erfgoedaanbieders in Zutphen en Lochem zeker twaalf bezoeklessen te maken. Doelgroepen zijn alle 36 basisscholen in Lochem en Zutphen en erfgoedpartijen in de regio. De gemeenten Lochem en Zutphen dragen financieel bij aan het project.