Foto: PR
Foto: PR Foto:

Voorverkoop Mañana Mañana festival 6 oktober van start

VORDEN - De kaartsoorten en -prijzen voor Mañana Mañana 2019, dat van 13 t/m 16 juni 2019 bij Kasteel Vorden plaatsvindt, zijn bekend. Op 6 oktober om 11.00 uur start de voorverkoop, waarna je weer een kleine maand de tijd hebt om vroegevogel-kaarten te kopen. Vanaf 1 november gelden de reguliere tarieven.

Nieuw dit jaar is de driedagenkaart, voor wie zowel vrijdag, zaterdag en zondag wil gaan maar niet op de camping wil staan. Ook is er nu één kaart voor alle jeugd t/m 15 jaar, zowel dagkaart als campingkaart.

Bij acht podia, verscholen in de sprookjesachtige natuur van landgoed Vorden in de Achterhoek, kun jij tijdens Mañana Mañana je te goed doen aan allerlei soorten muziek en theater. Van rootsrock tot nederpop, balkan tot country en van comedy tot maffe optredens. Wat je verder uitspookt rondom Kasteel Vorden mag je helemaal zelf weten: het Open Podium op, crowdsurfen, zelf bier tappen, manden vlechten of ijzer smeden, je maaltijd bij elkaar scharrelen of languit in een hangmat liggen.

Kijk voor overige ticketinformatie en uitleg op de website.


mananamanana.eu/tickets


Najaarstocht voor Mountainbikers en veldritrijders

VORDEN – Voor het eerst in haar bestaan organiseert de Vordense Rijwiel- en Toer Club (VRTC) de Achtkastelenrijders een mountainbiketocht op zaterdag 6 oktober. Een overvolle kalender van de NTFU op zondag heeft tot deze beslissing geleid.

Al lang staan de tochten van de VRTC bekend vanwege hun mooie routes door de omgeving van Vorden. Mountainbikers en veldritrijders, die normaal niet op de zondag fietsen, worden nu ook in de gelegenheid gesteld om aan deze tocht deel te nemen.

Zaterdag 6 oktober is het van 8.30 uur tot 10.00 uur mogelijk om in te schrijven bij Free-Wheel aan de Netwerkweg 7 in Vorden. Er is de mogelijkheid om te kiezen voor de dertig of vijftig kilometer route. De gehele vernieuwde route is gepijld en uiteraard is er halverwege de route een verzorgingspost. Op camping 't Grote Veld aan de Vordensebinnenweg in Lochem staan leden van VRTC de Achtkastelenrijders klaar met een hapje en een drankje. Indien noodzakelijk is er een EHBO en materiaalpost aanwezig.


Themabijeenkomst: kanker en voeding

ZUTPHEN - Op 9 oktober van 10.00 tot 11.00 uur vindt er de themabijeenkomst 'Kanker en voeding' plaats bij de Kaardebol, Harenbergweg 1, georganiseerd door het Oncologienetwerk Zutphen. Lianne Gasseling, diëtist bij Sensire, zal van alles vertellen over de invloed van kanker en de behandelingen van kanker op voeding. Zij zal ook uitleggen wat men zelf kan doen om de voedingstoestand zo goed mogelijk te houden. Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen die met kanker te maken hebben, of hebben gehad, en hun naasten. De toegang en de koffie zijn gratis. Na de bijeenkomst is er nog gelegenheid na te praten.


oncologienetwerkzutphen.nl

Afbeelding