Rotary Kidsrun brengt 12.345 euro op voor Stichting Hartekind

GORSSEL - Driehonderdtwintig kinderen van de drie basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse hebben vrijdag tijdens de Rotary Kidsrun het recordbedrag van 12.345 euro bij elkaar gelopen voor het goede doel. Zo'n hoog bedrag is in deze vier edities niet eerder bijeengebracht. Het geld gaat, mede dankzij de lokale sponsoren die met hun bijdragen de meeste kosten hebben gedekt, volledig naar de Stichting Hartekind die zich inzet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking.

FC Zutphen speelt thuis tegen koploper DOS Kampen

ZUTPHEN - FC Zutphen speelt zaterdag 6 oktober haar derde competitiewedstrijd op sportpark 't Meijerink tegen DOS Kampen. Na twee wedstrijden staat DOS bovenaan met zes punten, en een beter doelsaldo dan mede koploper Sparta Enschede. Afgelopen zaterdag behaalden de Kampenaren een knappe 1-2 uitzege in de derby tegen YVV uit IJsselmuiden en nam zo de drie punten mee. De ploeg uit Kampen stond ook vorig seizoen lange tijd bovenaan, maar moest uiteindelijk de titel laten aan Enter Vooruit. FC Zutphen krijgt niet alleen te maken met een goede, maar vooral ook een geroutineerde tegenstander.

Het jonge team van FC Zutphen kwam afgelopen zaterdag met een uitstekende 0-2 overwinning uit Oldenzaal terug. Niet alleen het resultaat was goed, maar ook het spel. Het team van FC Zutphen zal de komende tijd ongetwijfeld nog wel eens tegen een zeperd op lopen, maar dat hoort bij het leerproces. DOS zal in dit stadium waarschijnlijk nog een maatje te groot zijn.

Om het goede spel van FC Zutphen te ontregelen, werd er soms stevig ingegrepen door de mannen van de Esch in Oldenzaal. De Zutphenaren lieten zich daar echter niet door intimideren. En dat is een goede zaak.

Basisteam
In de eerste twee wedstrijden heeft FC Zutphen weinig gele kaarten ontvangen en zijn er ook weinig blessures opgelopen. Geen reden dus om veel aan het basisteam te wijzigen. Er hebben op dit moment vijf jongens, die rechtstreeks uit de jeugd komen, een basisplaats veroverd. En daarnaast maken nog enkele jeugdspelers deel uit van de selectie, die dicht tegen de basis 11 aan zitten. Joran van der Kamp was daar afgelopen zaterdag een voorbeeld van. Hij viel goed in. Een mooi resultaat van de jeugdtrainers, begeleiding en technische commissie van FC Zutphen.

In het basisteam van afgelopen zaterdag startten drie spelers die het gehele afgelopen seizoen in het tweede elftal hebben gespeeld. Ook jongens als Ken Bakkerweerd en Jan van Mark, die uit Dieren komt, hebben zich als nieuwe aanwinsten snel een plaats verworven.

De wedstrijd van het eerste elftal begint om 14.30 uur.

Be Quick behaalt geen punten

ZUTPHEN - Na de slechte uitwedstrijd tegen Angerlo Vooruit, die met 4-0 werd verloren, speelde Be Quick afgelopen zondag haar eerste thuiswedstrijd tegen Alexandria. Er werden geen punten behaald.

De start van het duel was echter voor Alexandria. De ploeg gaf vol gas naar voren en doelman Lars Metselaar moest in minuut negen al meteen zijn kunnen laten zien. Na een vrije trap van Be Quick's Mark Becks kort daarna, kopte Sinan Albayrak rakelings naast. In de 17de minuut verscheen een Apeldoornse aanvaller vrij voor Metselaar, maar deze redde fraai met een uitgestoken been. Aan de andere ontstond een gelijkwaardige situatie met Albayrak, maar in plaats van zelf te schieten schoof hij de bal af naar Dani Kersten die zich vervolgens verslikte in een actie.
De Be Quick-defensie verdedigde goeddeels met vier man op één lijn. Dat kan een bewuste keuze zijn, maar het risico is dan altijd aanwezig dat diepe ballen achter die linie vallen en dat gebeurde nogal eens.
Naarmate de eerste helft vorderde kwam er meer balans in het duel en kwamen er voor beide ploegen kansen en kansjes. In de 27ste minuut gaf scheidsrechter Kok Alexandria een penalty. Daar werd nogal verschillend op gereageerd. Het betekende de 0-1.
Een manco bij Be Quick waren de onzuivere voorzetten na een aanval. De meesten kwamen in de voeten van de tegenstander. Vlak voor de pauze kreeg de thuisploeg nog een uitgelezen op de gelijkmaker, maar Kelvin Krüger miste met een teenlengte.

Meteen na de hervatting ontsnapte Be Quick, toen na een corner de bal maar nipt werd overgeschoten.
Na een minuut of tien greep trainer Marko Parnela in met drie vrijwel gelijktijdige wissels. Michael Parauti, Tim Turksema en Kelvin Krüger verlieten het veld voor Noud Veldscholten, Saif Baig en Koen Barrée. Be Quick ging beter spelen, met name Brian Noppen speelde een uitstekende partij, terwijl Barrée ook prima inviel.
Naast een handvol mogelijkheden was de kans van de middag voor Nick Scharrenberg die vrijstaand op de doellijn de bal niet in het net wist te krijgen.
Be Quick bleef maar jagen op de gelijkmaker en Alexandria kwam nog nauwelijks van de eigen helft af, maar hun keeper pakte in het laatste kwartier wel een hoofdrol met een kwartet katachtige reddingen. De thuisploeg slaagde er tenslotte niet in om die verlossende goal te maken en gingen de drie punten richting Apeldoorn.

In verband met de Bokbierdag zondag, speelt Be Quick de volgende wedstrijd op zaterdag 6 oktober om 16.00 uur in en tegen Voorst.