Robbert Wortelboer en Tonny Giesen, leden van het organiserende brouwgilde 'de Roode Toren'. Foto: PR
Robbert Wortelboer en Tonny Giesen, leden van het organiserende brouwgilde 'de Roode Toren'. Foto: PR Foto:

Prijsuitreiking Bokbierwedstrijd

ZUTPHEN - Op zondag 7 oktober, op de dag van de Zutphense Bokbierdag, is brouwgilde 'De Roode Toren' uit Zutphen net als vorig jaar weer gastheer tijdens de prijsuitreiking van het Bokbier Open Nederlands Kampioenschap 2018 voor amateurbrouwers. Hobbybrouwers uit heel Nederland hebben hun bokbieren ingeleverd en deze zijn zaterdag 22 september gekeurd door de keurmeesters van het Bier Keurmeesters Gilde (BKG). Van 12.30 tot 13.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats in de Burgerzaal. Daarna is er gelegenheid om na te praten, een (bok)biertje te drinken of alvast de stad in te gaan alwaar de tappen vanaf 13.00 uur open gaan.


Lees alles over Bokbierdag Zutphen in de speciale bijlage bij deze krant


Leer alles over waarneming.nl

GORSSEL - Op donderdag 11 oktober is er een lezing van Timo Roeke over de website waarneming.nl in Cultureel centrum 't Trefpunt, Molenweg 53-55, Gorssel. De zaal is open vanaf 19.00 uur, de lezing begint om 20.00 uur en duurt tot circa 21.30 uur. Toegang is gratis.

Waarneming.nl is een website waarop natuurliefhebbers waarnemingen van planten en dieren kunnen invoeren. Dat levert een schat aan gegevens op waaruit natuurorganisaties en overheden kennis kunnen putten over de ontwikkeling van de biodiversiteit (rijkdom van de natuur) en van soorten in Nederland. Timo Roeke toelichting geven over de gebruiksmogelijkheden van de site, de soorten data, de functie van het forum en de apps die er te downloaden zijn.

Voor verder informatie, bel of mail Frens Westenbrink.


06 - 532 267 66

f.westenbrink@kpnmail.nl


Kunsthistorische lezing over Morisot

ZUTPHEN - Alliance Française Zutphen heeft op donderdag 11 oktober om 20.00 uur Gerda van Ham te gast met een lezing over de bekendste vrouwelijke impressionistische schilderes Berthe Morisot in Het Nut, Breegraven 1 te Warnsveld.

Berthe Morisot (1841-1895) was de enige vrouw in het gezelschap van de grondleggers van het Impressionisme, zoals Monet, Renoir en Degas. In deze lezing zal kunsthistorica Gerda van Ham aandacht besteden aan de rol van de vrouwelijke kunstenares, de conventies en plichten die in haar milieu (de Parijse haute bourgeoisie) niet mochten worden overschreden. De lezing zal worden omlijst door haar verfijnde schilderijen en pastels.

Leden, cursisten en middelbare scholieren van de Alliance Française hebben gratis toegang. Andere belangstellenden betalen slechts € 7,50 entree.


Drieluik over Epse

GORSSEL - Zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 15.00 uur houddt Historische Vereniging De Elf Marken weer een Open Huis in het Tramstation, Van der Capellenlaan 4 in Gorssel. Op het perron kan nog steeds de expositie van de textielkunstenaarsgroep Zootex bekeken worden en in de presentatieruimte wordt in het kader van de dorpenreeks aandacht geschonken aan Epse. De dialezing 'drieluik Epse' uit 2002 is gedigitaliseerd. Simon Dijkerman zal de plaatjes toelichten en laat aan de hand van foto's, die in drie verschillende jaren van dezelfde plek genomen zijn, de vele veranderingen in Epse zien.


Samen mediteren

ZUTPHEN - Elke tweede zondag van de maand wordt er in meer dan duizend huiskamers gemediteerd tussen 20.00 en 21.00 uur. De eerstvolgende bijeenkomst in Zutphen vindt plaats op zondag 14 oktober om 19.45 uur in Het Middenhuis, Fie Carelsenstraat 32. De bijeenkomsten zijn gratis en laagdrempelig. Iedereen is welkom een keer langs te komen en mee te doen. Enkele matjes, kussentjes en stoelen zijn aanwezig. Na afloop kan een kopje thee worden gedronken.


www.stadsverlichting.nu


Porgy en Bess in 59 minuten

WARNSVELD - Op vrijdagavond 12 oktober om 20.00 uur vertolkt het duo Duo Thee in 't Nut in Warnsveld, het verhaal van de opera Porgy & Bess van George Gershwin uit 1935. In deze eigentijdse, korte bewerking zijn zowel de bekende liedjes, het liefdesverhaal en de thematiek rassendiscriminatie intact gebleven. Duo Thee bestaat uit de Almense Anna Maria Roos (zang) en Zutphense Cornelie Wannee (viool, zang). Kosten (10 euro), reserveren via mail.


info@vioollesdehoven.nl