Alle winnende teams met wethouder Laura Werger. Foto: PR
Alle winnende teams met wethouder Laura Werger. Foto: PR Foto:

De Plotter 1 bekroond als sportiefste team van schoolkorfbaltoernooi

ZUTPHEN - Woensdagmiddag 26 september werd het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gespeeld bij korfbalvereniging KVZ. Net als vorig jaar werd het toernooi aan het begin van het nieuwe schooljaar georganiseerd, tijdens de Nationale Sportweek. Er deden vijftien basisscholen uit Zutphen en Warnsveld aan mee, met in totaal 47 teams. Ruim vijfhonderd jongens en meisjes speelden een sportief toernooi in een gezellige sfeer. De prijzen werden aan het eind van de middag uitgereikt door sportwethouder Laura Werger.

De organisatie van het toernooi stond weer als een huis, met dank aan de commissie en alle andere vrijwilligers. Aan het eind van de middag kwam sportwethouder Laura Werger naar KVZ om de finales te bekijken en de prijzen uit te reiken. Traditiegetrouw werd de Chris Fokkenbokaal uitgereikt voor sportief spel en gedrag. Dit jaar werd De Plotter 1 bekroond als sportiefste team.
Het toernooi werd afgesloten met spannende finales voor de plaatsen 1 en 2 en de zogenaamde troostfinales voor de plaatsen 3 en 4. Bij groep 5/6 won Lea Dasberg 3 de finale van Lea Dasberg 5. Bij groep 7/8 won Lea Dasberg 1 de finale van Jan Ligthart 2. Wethouder Laura Werger: "Geweldig om te zien hoe al die jongens en meisjes genieten van een middag samen sporten. En voor mij een leuke eerste kennismaking met de korfbalsport en KVZ." De kinderen die na deze kennismaking met de korfbalsport de smaak te pakken hebben, zijn van harte welkom om de komende tijd gratis mee te komen trainen bij KVZ. Tot eind oktober is dat nog op het veld en daarna in de zaal. Informatie en opgeven kan via mail.


ledenwerving@kvz2000.nl