Dierendag bij de Schouw

ZUTPHEN - In het kader van Werelddierendag valt er bij Kinderboerderij De Schouw op zondagmiddag 30 september van 14.00 uur tot 16.30 uur van alles te beleven. Kinderen kunnen hun eigen huisdier meenemen, welke beoordeeld zal worden op o.a. verzorging en omgang. Verder kan er worden geknutseld, kan er geknuffeld worden met de dieren in de knuffelhoek en is er een speurtocht. Deelname activiteiten kost 1,50 euro.


Laat je lievelingsdier zien

ZUTPHEN - Het 'Team Dierendag van het Leger des Heils in Zutphen' roept kinderen op om hun lievelingsdier te laten zien. Dit kan in het gebouw van het Leger des Heils op woensdag 3 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur aan het Hagepoortplein 4 in Zutphen. Een deskundige jury bekijkt hoe jouw dier eruitziet.


KBO Zutphen: IJssel en Berkel

ZUTPHEN - Op dinsdag 2 oktober zal bij KBO Zutphen Ben Tragter een film vertonen over de 'Gelderse IJssel en Berkel'. Dit vindt plaats om 14.00 uur bij het st. Elisabeth, Geweldigershoek 34. De documentaire gaat over de geschiedenis, de Hanzesteden en natuur en landschap van de IJssel en de Berkel. De film volgt de IJssel van Westervoort tot aan de monding in het Ketelmeer. Onderweg worden de Hanzesteden Doesburg, Zutphen, Deventer en Kampen aangedaan.


Gregoriaanse Mariavespers

ZUTPHEN - De maand oktober is, net als de meimaand, gewijd aan de bijzondere verering van Maria. Vanouds wordt deze maand ook wel 'Rozenkransmaand' genoemd als uitbreiding van het liturgische feest Maria Koningin van de Rozenkrans dat op 7 oktober gevierd wordt. Die dag nodigt het Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan iedereen uit, om in vrede en serene rust bij het begin van deze Mariamaand de Vespers mee te vieren. De aanvang van deze bijzondere Vespers is om 17.00 uur en de gebeden en gezangen zijn met duidelijke tekstboekjes goed te volgen.


getijdenkoorstjanzutphen.nl