Open podium in de Hanzehof

ZUTPHEN – Op zondag 21 oktober van 14.30 tot circa 16.15 uur vindt het programma Zutphen Bloeit Open weer plaats. Een open podium met kwaliteit want de mensen die er optreden worden van te voren beluisterd en bekeken door de organisatie. Iedereen kan zich opgeven voor dit evenement.

Door het opsturen van een video of audiolink wordt dan bekeken of men kan meedoen. En heus de meesten komen wel door de screening. Het is voor jong en oud. Bespeel je een instrument, kun je zingen, dansen, heb je een band of beoefen je een ander soort podiumkunst schroom niet om je op te geven. Dat kan via email. De toegang is vrij en een vrijwillige donatie is welkom.


fttp@planet.nl


Pianist Luke Welch in Geelvinck Muziek Museum

ZUTPHEN - Op zaterdag 29 september om 16.00 uur laat de jonge Canadese pianist Luke Welch een voorproefje horen van zijn derde cd in het Geelvinck Muziek Museum in Zutphen. Op het programma staan werken uit de Weense Romantiek. Luke Welch laat tijdens dit concert composities horen van Beethoven, Chopin en Schumann. Voor meer informatie of het bestellen van kaarten, zie de website.


geelvinck.nl


Thema Kinderboekenweek: Vriendschap

ZUTPHEN - Kinderboeken over vriendschap staan dit jaar centraal in de Kinderboekenweek van 3 t/m 14 oktober. Onder het motto 'Kom erbij!' organiseren de bibliotheken in Warnsveld en Zutphen leuke activiteiten voor kinderen. Het complete programma is te vinden op de website.

Zo geeft veelbekroond illustratrice en schrijfster Marit Törnqvist woensdag 3 oktober van 15.00 tot 16.30 uur een workshop in Bibliotheek Zutphen. Vertrekpunt van haar workshop is het boek 'Het gelukkige eiland'. Geschikt voor 6 - 12 jaar. Deelname 5 euro, aanmelden bij Van Someren & Ten Bosch.

Zaterdag 6 oktober van 14.00 tot 14.45 uur is in Bibliotheek Zutphen 'Gekke buren' te zien, een humoristische voorstelling van Daniëlle van Dijk, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Ingrid & Dieter Schubert. Geschikt voor 4-7 jaar. Entree gratis.

Theatergroep Smoesjes! komt woensdag 3 oktober 16.00 tot 16.50 uur met een vrolijke voorstelling naar Warnsveld. Twee Amsterdamse vriendinnen gaan kamperen op de Veluwe. De een vindt het heerlijk, de ander was veel liever thuis gebleven, lekker met haar neus in de boeken. Geschikt voor 8 - 11 jaar, entree vrij.

Woensdag 10 oktober van 14.00 tot 16.00 uur zal Erika Visser bij Bibliotheek Warnsveld voorlezen uit haar eigen boek Eiske het ijsvogeltje & visje Finn, over de vriendschap tussen een ijsvogeltje en een visje. Geschikt voor 3-8 jaar. Vrije entree.

Ook is bij de bibliotheken de gratis Kinderboekendoekrant met een overzicht voor 6- tot 12-jarigen van de leukste boeken én een extra katern van 8 pagina's met spelletjes, raadsels, en puzzels. Voor volwassenen ligt de Voorleesgids klaar: een wegwijzer met meer dan tweehonderd boeken voor kinderen van nul tot zes jaar.


graafschapbibliotheken.nl


Prijswinnend vertaler over Russische en Engelse kindergedichten

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 7 oktober presenteert Boekhandel Van Someren & Ten Bosch de zesde 'Van Someren poëzie op zondag'. Vertaler Robbert-Jan Henkes leest van 15.00 tot 17.00 uur gedichten uit zijn bekroonde bundel 'Bij mij op de maan' en uit het net verschenen 'En weg was haar neus', een bundeling van de mooiste Engelse kinderversjes.

'Bij mij op de maan' brengt het beste van de Russische kinderpoëzie bijeen in een even melodieuze als vindingrijke vertaling van Robbert-Jan Henkes. Van de stokoude wiegeliedjes en aftelversjes tot aan het openingsliedje van het kinderprogramma op het eerste Russische kanaal 'Welterusten, kinderen'. De gedichten zijn altijd speels, vol van taalkundig vernuft en dwingend van rijm en van ritme.

Robbert-Jan Henkes is publicist en vertaler. Hij maakte, samen met Erik Bindervoet, naam met vertalingen van Joyce, Shakespeare, de Beatles, Nabokov en Tarkovski. Ook treden ze samen veel op, onder andere op Crossing Border, Oerol en VPRO Music Hall. Voor 'Bij mij op de maan' ontving Henkes in 2017 de Filter Vertaalprijs en in 2018 de Aleida Schotprijs.

Locatie: Kerkhof 16. Toegangskaarten 7,50 euro bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Turfstraat 19.


0575 - 513 512

boekhandelsomerentenbosch.nl

info@boekhandelsomerentenbosch.nl