Veelzijdig muzikaal talent te gast bij het Gorssels KunstKringCafé

GORSSEL - "Alles wat ik doe, heeft met verbinding te maken. Zonder verbinding is muziek een leeg concept. Samen zingen en musiceren maakt dat er iets magisch ontstaat: inzicht, zelfvertrouwen, samensmelting. Dat blijft me ontroeren," aldus Juliette Dumoré. Zij is te gast op dinsdag 2 oktober van 17.00 tot 19.00 uur tijdens het GKKCafé in De Hoek, Joppelaan 5.

Juliette is al 20 jaar koordirigent, zangcoach en pianodocent. Ook leidt ze regelmatig muziekworkshops voor teams bij bedrijven. Dat muziek verbindt, bleek wel in 2012 toen Juliette het Deventer koort Glazzy dirigeerde ter gelegenheid van het bezoek van aartsbisschop Desmond Tutu.

Ook niet-leden zijn welkom. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te fêteren.


Optreden van klassiek contrabassist James Oesi

ZUTPHEN - Prominent klassiek contrabassist James Oesi speelt op donderdag 11 oktober om 20.00 uur in Dat Bolwerck in Zutphen. Bijzonder, want je ziet contrabas niet zo vaak solo.

Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelde zijn soloprogramma's – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – al op diverse festivals en concertgebouwen door heel Nederland en speelde diverse keren op radio en televisie.

Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Oesi studeerde in 2012 af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, met een 10 + onderscheiding en hij won de Fock Medaille voor beste solo-examen van dat jaar. Hij studeert daarvoor in Moskou en volgt masterclasses bij onder andere solobassist Gary Karr en cellist Anner Bijlsma. Op dit moment is Oesi bezig met de voorbereidingen voor de opnames van alle cello suites van Bach.

Voor meer informatie, zie website.


datbolwerck.nl/productie/james-oesie-op-contrabas