Een extraatje voor mantelzorgers

ZUTPHEN - Voor personen die mantelzorg verlenen in de gemeente Zutphen is een mantelzorgwaardering beschikbaar. Voorwaarde is dat men deze zorg onbetaald geeft, voor langer dan 3 maanden en voor meer dan acht uur per week. De gemeente Zutphen heeft de mantelzorgwaardering 2018 vastgesteld op 125 euro aan geld óf 150 euro aan waardebonnen te besteden bij lokale ondernemers.

De mantelzorgwaardering kan aangevraagd worden voor maximaal 1 mantelzorger rond de persoon die hulp ontvang. De hulpvrager dient woonachtig te zijn in de gemeente Zutphen. De mantelzorgwaardering is tot en met 10 november (Dag van de mantelzorg) aan te vragen.

Jonge mantelzorgers
Jongeren tussen de 4 en 24 jaar oud bij wie er thuis (in de gemeente Zutphen) iemand langdurig ziek is, worden jonge mantelzorgers genoemd. Ook zij ontvangen van de gemeente een waardering, bestaande uit een bioscoopbon, bon van bol.com of VVV-bon ter waarde van 25 euro. Jongeren tussen 18 en 24 jaar komen mogelijk ook in aanmerking voor de reguliere waardering.

Aanvragen
De mantelzorgwaardering kunt u tot en met 10 november 2018 aanvragen. Meer informatie over het aanvragen is te vinden op de website of telefonisch op te vragen. Op deze website zijn ook de afhaallocaties voor de formulieren te vinden.


0575 - 596 296

vrijwilligerscentrale-zutphen.nl/mantelzorg/mantelzorg-waardering-2018.html


Samen ongedwongen Frans spreken of oefenen

ZUTPHEN - Voor liefhebbers van de Franse taal houdt Alliance Française Zutphen op vrijdag 5 oktober tussen 17.00 uur en 19.00 uur voor de achtste keer een Café Français in het souterrain van Grand Café de Courant, Houtmarkt 66 te Zutphen. Dé kans voor alle liefhebbers van de Franse taal om gezellig en informeel, onder het genot van een drankje, met elkaar Frans te spreken over allerlei onderwerpen. Er is een vrije inloop voor iedereen die graag wat Frans wil spreken, ook beginners en scholieren zijn van harte welkom. Je hoeft geen lid te zijn of een cursus te volgen om van deze gezellige middag te genieten. Toegang is voor iedereen geheel gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.