Museum MORE eerste museum dat de Sacha Tanja Penning wint

GORSSEL - Museum MORE is zeer vereerd met de toekenning van de Sacha Tanja Penning 2018. Het is de eerste keer dat een museum deze onderscheiding krijgt. De Sacha Tanja Penning is een prijs ter promotie en stimulering van figuratieve kunst. De jury die tot deze keuze kwam bestaat uit Emily Ansenk, Joop van Caldenborgh, Wim Pijbes en de winnaar van afgelopen jaar: Koen Vermeule. De uitreiking vindt plaats op donderdag 11 oktober om 17.00 uur in Museum MORE in Gorssel.

Sacha Tanja (1942-2004) was hoofdconservator en boegbeeld van de ING Collectie. Onder haar leiding groeide deze uit tot een van de belangrijkste bedrijfscollecties op het gebied van figuratieve kunst in Nederland. Ter herinnering aan haar nalatenschap wordt de Sacha Tanja Penning sinds 2005 jaarlijks uitgereikt. Aan de penning is een geldbedrag verbonden van 10.000 euro beschikbaar gesteld door ING. Dit bedrag wordt door Museum MORE mede ingezet voor de aankoop van het schilderij 'Prop Table' (after El Greco) van Lara de Moor (1969). De Moor is een van de meest getalenteerde figuratieve Nederlandse kunstenaars van dit moment.


Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw gaat eerste rit van AutoMaatje rijden

ZUTPHEN - Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw gaat de eerste rit van AutoMaatje Zutphen/Warnsveld rijden. Dit gebeurt bij de feestelijke start van AutoMaatje op vrijdag 5 oktober om 10.00 uur op de Houtmarkt in Zutphen. Jan Terlouw verzorgt het vervoer voor een mevrouw uit Zutphen die een wens heeft ingediend bij de Nationale Ouderendag. Ze wil, samen met een vrijwillige wensvervuller, een kopje koffie drinken in het Volkshuis.

Vanaf 1 oktober kan men gebruik maken van AutoMaatje, een vervoerservice van deur tot deur voor mensen die minder mobiel zijn, neem hiervoor minimaal twee dagen van te voren telefonisch contact op tussen 10.00 en 14.00 uur. De coördinatoren gaan dan op zoek naar een beschikbare chauffeur. Kosten worden bij terugkomst contact betaald aan de chauffeur.


0575 23 40 20