Therapeute Annelies Stigter in haar werkruimte op de bovenetage. Foto: Meike Wesselink
Therapeute Annelies Stigter in haar werkruimte op de bovenetage. Foto: Meike Wesselink Foto:

Opening bedrijfsverzamelgebouw
IJsselkade 8

Zutphen - Vrijdag 21 september opende het bedrijfsverzamelgebouw aan de IJsselkade 8 officieel haar deuren. De ondernemers die een kantoor of kamer huren in het pand aan de IJssel, waren vrijwel allemaal aanwezig om bezoekers en collega-huurders kennis te laten maken met de bedrijfjes achter de statige witte muren. Dat gaf een heel aardig beeld van het aanbod.

Door Meike Wesselink

Zo waren daar Monika van Dolderen en Stefan Schoenmaker die een praktijk voor individuele- en relatietherapie houden op de eerste etage. Het stel is zeer content met de werkruimte en haar prachtige ligging. "Ook vinden we het fijn dat er in IJsselkade 8 meer bedrijfjes zitten die zich richten op bewustzijn en alternatieve coaching en geneeswijzen." Maar niet alle huurders houden zich bezig met alternatieve geneeswijzen of coaching. Zo is er op de eerste etage ook een behoorlijke kantoorruimte te vinden, waarin een ITC-bedrijf gevestigd is. Op de tweede etage is hatpotherapeut Annelies Stigter te vinden. Samen met drie andere vrouwen huurt ze de ruimte bijna bovenin het pand. In totaal 24 gebruikers heeft IJsselkade 8.

Nico Vlaar refereerde in zijn openingswoord al naar zijn eerdere pogingen om bewust Zutphen of bewustzijn in Zutphen wat beter in kaart te brengen. Zo organiseerde hij met anderen al een festival in Zutphen en zette een site op om de boel wat meer bij elkaar te brengen. Maar het bedrijfsverzamelgebouw is eigenlijk precies wat Vlaar voor ogen had om de alternatieve hoek wat prominenter een plek te kunnen geven in de stad. Nico Vlaar ontmoette vastgoedondernemer Jan van Overhagen en samen besloten ze voor het pand te gaan. Overhagen is niet alleen verantwoordelijk voor het opknappen van het pand, maar neemt ook de gehele exploitatie voor zijn rekening. Overhagen ziet het een beetje als zijn missie om bedrijven die zich bezighouden met bewustzijn wat beter op de kaart te zetten. Hij doet dat met veel zorg en dat is in het pand terug te zien.


www.hartvanzutphen.nl