Slechte start van Be Quick

ZUTPHEN - In de stromende regen trapte Be Quick afgelopen zondag 23 september af voor de eerste competitiewedstrijd. Tegenstander was gastheer Angerlo Vooruit (AV). Een vurig gekoesterde wens is dit seizoen om weer gauw de vijfde klas te verlaten. Dat dit geen makkie gaat worden lieten de blauwwitten zien, want het vertoonde spel was niet om naar huis te schrijven.

AV startte meteen fel en zette de tegenstander fors onder druk. Met slordige passing en het continu hanteren van de lange bal hield de ploeg zichzelf langdurig in een houdgreep. AV won de meeste duels en was gevaarlijk via de vleugels. Be Quick was slechts lichtelijk dreigend via een paar corners en een vrije trap. Na de eerste twintig minuten viel de treffer. Neville van de Berg onderschepte een doorgeschoten bal, waarna doelman Lars Metselaar uit zijn doel rende om het gevaar te keren. Hij kwam echter te laat en van de Berg verschalkte de keeper met een boogbal, 1-0. Bij Be Quick speelden de linies te ver uit elkaar, waardoor AV voortdurend aanspeelbare spelers had. Na een half uur leek het uit het niets gelijk te worden, maar Dani Kersten stuitte op goalie Pelgrim. In de 36ste minuut kopte AV de 2-0 binnen, maar arbiter Blaauw keurde de treffer wegens buitenspel af. Acht minuten later werd andermaal een koptreffer geannuleerd, nu wegens het onreglementair aanvallen van Metselaar, volgens de scheidsrechter.

Na de pauze kwam Tom Daamen voor Saif Baig in de ploeg. Het spelbeeld veranderde echter niet. AV bleef aanvallen en Be Quick moest het met tegenhouden doen. In de 50ste minuut wist de geheel vrijstaande Wouter Staring te scoren: 2-0. Zes minuten later pegelde Yor Derksen een vrije trap achter Metselaar: 3-0. Trainer Parnela wisselde vervolgens Brian Noppen voor de licht geblesseerde Noud Veldscholten. Deze was koud in het veld of Staring kopte AV naar 4-0. Be Quick was bij deze tegentreffer weer verre van alert en het team kwam nauwelijks nog van de eigen helft. Daardoor bleef het een eenzijdig schouwspel. Gescoord werd er echter niet meer.

Scheidsrechter: de heer J. Blaauw(Loil). Be Quick: Metselaar, Turksema, Albayrak, Becks (82. van Berkel), Krüger, Tempelman, Scharrenberg, Noppen (60. Veldscholten), Saif (46. Daamen), Kersten, Parauti.

Orion dames te sterk voor WSV

WARNSVELD - Het debuut van de Warnsveldse ploeg in Doetinchem tegen Orion werd een bijzondere kijk op het hoge topdivisie niveau. De thuisploeg die al een jaar ervaring had op dit niveau zaten wat beter in de wedstrijd dan de WSV dames.

In de eerste set was er direct sprake van veel servicedruk, een onderdeel in het spel waarmee je onmiddellijk de passing onder druk kunt zetten. WSV had het er moeilijk mee en daar maakte Orion dankbaar gebruik van. De opgelopen achterstand werd in de loop van de set niet meer goed gemaakt: 25-17. In de tweede set begon het team te wennen aan de langere rally's waarin prachtige acties te bewonderen waren, blokkering met drie speelsters die goed sloten en mooie reddingen in het achterveld. Met een paar kleine foutjes van WSV strafte Orion dit geroutineerd af en werd de set winnend afgesloten: 25-19.
De WSV ploeg putte moed uit de tweede set en zag dat er mogelijkheden waren. Beide ploegen gingen gelijk op. Een verrassende tipbal werd niet goed beoordeeld en Orion nam een kleine voorsprong en liet dat niet meer los. Met 25-22 glipte dit setje door de WSV vingers en bleef de winst in Doetinchem: 3-0. Positief is dat er punten zijn in het spel waar de WSV dames aan kunnen werken. Trainer Eric Maan: "We zijn niet weggetikt en konden tot 16, 17 punten goed volgen, we weten wat beter moet, dus er is werk aan de winkel".

Zaterdag 29 september spelen de WSV dames om 19.00 uur tegen Alterno in de Kei in Warnsveld.