De lezing gaat onder andere over de geschiedenis van De Prins. Foto: PR
De lezing gaat onder andere over de geschiedenis van De Prins. Foto: PR Foto:

Reuring aan de Flierderweg

EEFDE - Joop Hekkelman uit Gorssel zal op donderdag 4 oktober om 20.00 uur in Het Hart te Eefde een lezing houden met verhalen en beelden onder de titel 'Reuring aan de Flierderweg'.

Ontwikkelingen en verhalen uit de periode 1955 tot 1975. De lezing gaat over bijzondere mensen en bijzondere ontwikkelingen in die periode. Het gaat over de geschiedenis van De Prins, met paardensport en een longarts uit Rotterdam die samen met Gorsselse boeren een melkveebedrijf startte. De eerste rijdende melkontvangst in Gorssel, illegaal slachten en zwijgende broers maken het verhaal van de Flierderweg uit die periode compleet.

Joop is schrijver en kenner van de Achterhoek. Wekelijks schrijft hij een column voor nieuwswebsite LokaalGelderland.nl. Daarnaast is Joop bestuurslid van zowel De Elf Marken als van de Vrienden van de streektaal Lochem. Verder is hij redacteur van De Moespot en mede-organisator van de Achterhoekse en Liemerse boekenweek.
Iedereen is welkom. Leden van Historische Vereniging De Elf Marken hebben gratis toegang en niet-leden betalen 5 euro. Locatie: Jolinkweg 2 in Eefde.