Tentoonstelling Zutphense componist Jan Brandts Buys verlengd

ZUTPHEN - In het Geelvinck Muziek Museum is er de tentoonstelling over de Zutphense wereldberoemde componist Jan Brandts Buys. Deze is verlengd tot zeker 30 september.

Jan Brandts Buys, de componist die hier in Zutphen geboren is en waar zelfs een straat naar vernoemd is. Zijn geboortehuis was in de Beukerstraat wijk E nummer 202, tegenwoordig het rond 1900 herbouwde huis Beukerstraat 57-59 te Zutphen.


www.geelvinck.nl


Informatie- bijeenkomst openbaar vervoer en OV-chipkaart

ZUTPHEN - Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig of moet men een kaartje kopen bij de kaartautomaat. Senioren vinden het vaak nog lastig hiermee om te gaan, daarom organiseert de gemeente Zutphen i.s.m. de Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland een informatiebijeenkomst op donderdag 11 oktober van 10.00 tot 12.00 in De Lunette, Coehoornsingel 3 in Zutphen.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.
De OV-ambassadeurs informeren de deelnemers over het reizen met de bus of trein, aanvragen en werking van de OV-chipkaart, en tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer. En daarnaast is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Vanaf 9.45 uur staan koffie en thee klaar.


Publieksavonden Planetarium

TOLDIJK - Vrijdagavond 28 september en vrijdagavond 19 oktober van 20.00 tot 21.30 is het Achterhoeks Planetarium aan de Hoogstraat 29 geopend voor publiek. Eigenaar Henk Olthof bouwde op ingenieuze wijze meerdere planetaria. Bijzonder is de 'ruimtereis' die gemaakt kan worden in 'Ruimteschip Aarde'. Een nagebootste aardbol die draait terwijl men erin zit en zo de aarde en de sterrenhemel laat zien. Aanmelden via de website noodzakelijk wegens beperkte ruimte.


achterhoeksplanetarium.nl