Feestelijke tussenoplevering IJsselkade

ZUTPHEN - De eerste fase van de herinrichting van de IJsselkade is bijna klaar. De gemeente Zutphen viert deze tussenoplevering op vrijdag 28 september om 16.30 uur met omwonenden, betrokken partijen en belangstellenden op de IJsselkade, ter hoogte van de Marspoortstraat.

De IJsselkade is een beeldbepalend project in het programma Rivier in de Stad. Vanaf april vorig jaar is de eerste fase uitgevoerd. De parkeerplaatsen op de lage kade hebben plaatsgemaakt voor een parkachtig gebied voor fietsers en voetgangers. De rijbaan heeft nieuwe bestrating en verlichting gekregen. Daarnaast is een groot deel van de waterkering vervangen. De herinrichting van het deel van de IJsselkade tussen het waterwerk en het IJsselpaviljoen begint in 2019. Bij dat deel hoort ook de aanleg van de riviertrappen. Bij de tussenoplevering is er een terugblik op historische gebeurtenissen op de IJsselkade en wordt een blik in de toekomst geworpen. Iets met theater, jongeren, muziek, Futureland...

Achterhoekse vlag op onze voorpagina

REGIO - Achterhoek Nieuws, de uitgever van deze krant en nog dertien andere weekbladen in de Achterhoek, is trots op deze streek. Als dé Achterhoekse uitgever met aandacht voor het Achterhoekse verhaal, mag de Achterhoekse vlag natuurlijk niet ontbreken in de krant. Daarom prijkt deze nu fier bovenaan de voorpagina.