Burendag en Bankjes in Eefde

EEFDE - Op zaterdag 22 september vindt de landelijke Burendag van het Oranjefonds plaats. Ook Eefde doet mee. De werkgroep Zorg & Welzijn van de Dorpsraad Eefde organiseert deze middag in samenwerking met de 'grote' buren: Sutfene, de Ontmoetingskerk het Hart en de Coop. Iedereen is vanaf 14.00 uur welkom in het Spijk voor een kop koffie, thee of ranja. In het Spijk worden de activiteiten die daar regelmatig plaatsvinden in beeld gebracht.

Vanaf het Spijk kan men daarna via een route langs bankjes naar Het Hart lopen. Onderweg kan men deelnemen aan een prijsvraag. Een TukTuk zal rondrijden waarin een ieder gratis mee mag rijden. In Het Hart presenteren de huurders Buurtzorg, fysiotherapie Hövels & Kamp en pedicure Gerja Visscher zich. Vervolgens gaat de route naar de kerk voor koffie met vers afgebakken koek van de Coop en voor een warm welkom. Vanaf de kerk kan men vervolgens weer naar het Spijk, lopend of met de TukTuk. De middag is om 17.00 uur afgelopen. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Bankjes
De werkgroep Zorg & Welzijn van de Dorpsraad is plannen aan het maken om meer parkbanken in Eefde geplaatst te krijgen. Specifiek op de route van het Spijk naar het Hart, de kerk en de Coop. Dit is de aanleiding geweest om de Burendag in gezamenlijkheid te organiseren. Tijdens Burendag zal de aandacht gevestigd worden op dit bankjesplan. Zo zullen er voor de Burendag 'tijdelijke' bankjes geplaatst worden om inzichtelijk te maken waar de bankjes ongeveer komen te staan. Bij elk bankje ligt een vraag die deel uitmaakt van de prijsvraag. Ook staan leden van de werkgroep bij een aantal bankjes om een toelichting te geven op de plannen en om in gesprek te gaan over wensen ideeën. Jong en oud(er) is welkom tijdens deze gezellige Burendag.


Burendag in de Hoven

ZUTPHEN - Ook De Hoven doet mee aan Burendag zaterdag 22 september. Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn er diverse activiteiten te beleven bij de Molenweg / ZVV De Hoven.

Zo staan er diverse kramen met de volgende deelnemers: Bij de gemeente Zutphen, Wijkraad De Hoven en St. Buurthuis De Hoven. Bij de IJsselbrood wordt brood gebakken en is er honing verkrijgbaar van Imkerij de Raat. Verder kun je meer te weten komen over de Roparun, het theaterproject, Historische Vereniging Zutphen, Museum Boer Kip, Woonbedrijf ieder1, Gerrit Pasman (landschapsschilder uit De Hoven), Dinie Keizer (kunstenares uit De Hoven). Verder is er een springkussen voor de kinderen en een hapje en een drankje.

De burendag in de Hoven wordt financieel ondersteund door het Oranje Fonds. Georganiseerd door de Wijk Raad de Hoven, Buurtverenging de Hoven en het Buurthuis de Hoven.


Over het jonge talent van de kunstenaar Piet Mondriaan

ZUTPHEN - De VVAO-afdelingen Zutphen en Deventer houden op 27 september 2018 een avond met Judith Kadee, directeur van museum Villa Mondriaan te Winterswijk. Zij vertelt in Pakhuis Noorderhaven, Noorderhavenstraat 49, over het jonge talent van de wereldberoemde kunstenaar Piet Mondriaan. Aanvang 20.00 uur.

Voor Mondriaan faam verwierf in Parijs en New York, begon zijn schilderscarrière in de Achterhoek, in Winterswijk. Hier woonde hij van zijn achtste tot zijn twintigste jaar. Judith Kadee voert ons langs de ontwikkeling van de jonge Mondriaan tot de grote schilder, die in steeds verdergaande abstractie zijn visies verbeeldde.

Niet alleen het jonge talent van Mondriaan wordt belicht, maar ook naar het jonge talent van de organisatie van het museum . Met haar 25 jaar is Judith Kadee de jongste museumdirecteur van Nederland. Tijdens deze avond vertelt Kadee uitgebreid over haar ervaringen, dromen en ambities voor de toekomst.

Opgave vóór maandag 24 september via mail.


vvaozutphen@gmail.com

imeke.tenham@xs4all.nl


Optreden van het vrijwilligerskoor Dimence op het Bornhof

ZUTPHEN - Op maandag 24 september komt het vrijwilligerskoor Dimence optreden in het Buurtcentrum van het Bornhof aan de Hobbemakade 246 in Zutphen. Het optreden begint om 14.00 uur.

Het koor opgericht door Freek Eilander en Martin van der Meulen. Zij zijn naar Dimence gegaan met de vraag of er belangstelling was voor een koor daar waren ze enthousiast over. Inmiddels heeft het koor een geweldig combo bestaande uit drum, gitaar, bas en 2 accordeonisten. Hoofdzakelijk treden zij op in zorg- en verpleeginstellingen met een uitgebreid repertoire van Hollandse en Engelse liedjes die de bewoners vaak uit volle borst meezingen.

De entree bedraagt 2,50 euro en is inclusief een kop koffie/thee en een sapje in de pauze. Voor verdere informatie: Team Activiteiten & Welzijn Bornhof op telefoonnummer 06-53675398.