Foto: PR
Foto: PR Foto:

Goud, zilver en brons voor judoka's Judo Zutphen

ZUTPHEN - Op het eerste toernooi van het nieuwe seizoen liet Judo Zutphen gelijk al zien er weer bij te horen. Met goud voor Naomi Hogeman, zilver voor Bryan van Zijtveld, Demi Putman, Esra Koycu en het brons voor Timo de Jong en Iris Boxhoorn. De coaches konden tevreden zijn.


Dertigste en laatste Kleine Haarloop

GORSSEL - De trim- en atb club SPORT '88 houdt op zondag 7 oktober voor de dertigste en tevens laatste keer het inmiddels traditioneel geworden loopevenement De Kleine Haarloop voor jong en oud, gevorderde lopers, beginners en Nordic walkers en/of wandelaars.

De KHL commissie van Sport '88 is trots dat zij ook dit jaar er weer in geslaagd is om de organisatie voor dit mooie en door vele lopers gewaardeerde loopevenement in de dreven van de Kring van Dorth, Epse, Oxe en bij hostel Stayokay De Kleine Haar rond te krijgen. En omdat het de dertigste keer en tevens de laatste zal zijn, zal er een extra feestelijk tintje aan worden gegeven.

Laatste editie tot succes maken
Voor een kleine club als Sport '88 (met zo'n veertig leden) is het ieder jaar weer een enorme uitdaging om de organisatie rond te krijgen. Naast de inzet van alle leden ook een beroep worden gedaan op ontzettend veel vrijwilligers. We hebben immers onder andere te maken met zaken als uitzetten en bewegwijzering van het parcours, EHBO, catering, opbouw tenten, voor- en na inschrijving, verkeersregelaars, parkeerwachters. Daarnaast is het zo dat de eisen die gesteld worden aan vrijwilligers betrokken bij het borgen van de verkeersveiligheid, ook steeds meer toenemen.
Aangezien het, mede door de vergrijzing onder de vrijwilligers, steeds moeilijker wordt het aantal benodigde helpers op peil te houden, heeft de organisatiecommissie met pijn in het hart moeten besluiten de dertigste editie tevens de laatste te laten zijn. Dit besluit heeft ertoe bijgedragen dat vrijwilligers, die voornemens waren af te haken, dit jaar nog eenmaal willen helpen om deze laatste editie tot een succes te maken.

Programma en informatie
Omdat het de laatste keer is, kunnen alle lopers en wandelaars die zich daarvoor opgegeven hebben, na afloop een lunchmaaltijd nuttigen bij hostel Stayokay. De muzikale klanken zullen tijdens de loop worden verzorgd door het bekende dweilorkest uit Deventer, de Deventer Deurblaozers, en vanaf 12.30 uur zal een plaatselijke dj de muzikale sfeer erin houden.

Voor de jongsten is er de Kidsrun over een afstand van 1 km en voor de jeugd staat een afstand van 2 km op het programma. Verder kent De Kleine Haarloop de bekende afstanden als de 5,5 km en de gevorderde lopers kunnen zich uitleven op de 10 km of zelfs de 10 EM (16,1 km). Deze laatste keer kunnen ook Nordic walkers en wandelaars zich laten inschrijven voor de afstand van de 5,5 km.

Het parcours kent afwisselend bospaden, verharde en onverharde wegen. Het is en blijft een recreatieve loop, maar natuurlijk willen de echte lopers graag hun persoonlijk record aanscherpen en voor hen ligt daar dan een andere uitdaging.

Start en finish is hostel De Kleine Haar aan de Dortherweg 34 te Kring van Dorth. Start 10 EM om 10. 30 uur, start 1 en 2 km om 10.35 uur, start 5,5, km om 11.00 uur (incl. de Nordic walkers) en tot slot vertrekt de 10 km om 11.10 uur.

De voor-inschrijving is mogelijk via de website en voor de late beslissers bestaat zeker nog de mogelijkheid om tot 20 minuten voor de start van elke loop ter plekke in te schrijven. In dat laatste geval zijn de inschrijfkosten wel iets hoger. Late inschrijvers kunnen echter geen gebruik maken van de lunchmaaltijd.Na de sportieve prestatie ligt er voor iedere loper een verrassing klaar.


www.sport-88.com


Werk op de Gorsselse heide

GORSSEL - Zaterdag 22 september werken de vrijwilligers van Natuurwerkgroep Gorssel vanaf 9.00 uur weer op de Gorsselse Heide. Iedereen is van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken. Er wordt verzameld om 9.00 uur op de hoek Elzerdijk/Gerrit Slagmanstraat. Deze ochtend gaan we opslag verwijderen rond het Lutea-ven.

Verder werken we dit najaar op de zaterdagen 6 en 20 oktober, 10 en 24 november en 8 en 15 december. Handschoenen en gereedschap zijn aanwezig. Voor informatie kan men telefonisch of per e-mail contact opnemen met Ben Rutenfrans.


0575-494 110

b.rutenfrans@upcmail.nl