VIOS Eefde terug naar de jaren 70

EEFDE - In oktober 2018 bestaat volleybalvereniging VIOS Eefde haar veertig jaar bestaan en geeft daarom op zaterdag 6 oktober een feestdag voor jong en oud. De avond vindt plaats op zaterdagavond 6 oktober vanaf 20:00 in de kantine van Sportclub Eefde.

Op 6 oktober wordt er 's middags voor alle jeugd in Eefde een gezellige Join Volleybal middag georganiseerd. Alle kinderen (t/m 12 jaar) uit Eefde en omstreken worden van harte uitgenodigd. 's Avonds staat er een swingende 'Back to the 70's' feestavond op het programma. Het thema is jaren 70 en dit is dan ook tevens de dresscode. Iedereen wordt uitgedaagd om in gepaste kledij te verschijnen en hier zijn leuke prijzen mee te winnen. Dankzij sponsoren wordt als hoofdprijs zelfs een tv weggeven.

Tijdens de avond wil men graag VIOS door de jaren heen laten zien. Iedereen die dus foto's heeft van de jaren 70 tot nu wordt gevraagd deze op te sturen naar het e-mailadres.


info@vios-eefde.nl


Onvergetelijke muziek

ZUTPHEN - Odensehuis Zutphen trakteert samen met de Vrienden van het Carillon op de lievelingsmuziek van marktbezoekers én de mensen van Het Odensehuis. Op donderdag 20 september geven ze van 11.00 tot 12.00 uur verzoeknummers door aan de beiaardier in de Wijnhuistoren. Zij zijn te vinden ter hoogte van de fontein op de Zaadmarkt.

Aanleiding is Wereld Alzheimer Dag op 21 september. "Muziek maakt het leven van de meeste mensen - of ze nu alles nog onthouden of aan geheugenverlies lijden - voor een moment onvergetelijk. Zodra ze de eerste tonen van een voor hen bijzonder lied horen, herbeleven ze die grappige, ontroerende, levensveranderende gebeurtenis. Dus waarom zouden we deze muziek niet met elkaar delen?", zo legt Ceciel Funnekotter, coördinator van Odensehuis Zutphen uit. "We krijgen van ZutFan! Ebus een rit naar de markt aangeboden om daar ter plekke naar die favoriete nummers te luisteren. Maar er is ook tijd om liedjes van voorbijgangers te laten spelen door het mooie Zutphense carillon. Daarnaast geven we graag informatie aan voorbijgangers. Mensen zijn welkom om ons vragen te stellen. Bijvoorbeeld over wat het Odensehuis doet en wat we voor iemand met een vorm van dementie of zijn omgeving kunnen betekenen."


Ouderen vieren het leven

ZUTPHEN/REGIO - Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen die niet graag alleen op stap gaan of het lastig vinden dit te organiseren. Deelnemers worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere ouderen gaan zij naar de bioscoop, een concert of een theatervoorstelling in hun regio. Diverse regio's, waaronder Zutphen doen eraan mee. Vanwege het enorme succes zijn er meteen extra data ingepland, ook in andere regio's in Gelderland.

Deelnemers van Vier het Leven ontvangen automatisch uitnodigingen voor dit soort speciale uitjes en 3 maal per jaar een programmaboekje met een zeer gevarieerd aanbod van theater- en filmvoorstellingen in de eigen regio. In regio Zutphen zijn er maar liefst 65 uitjes per jaar waaruit gekozen kan worden.

Wilt u ook op de hoogte worden gehouden van uitjes met Vier het Leven? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend het programmaboekje voor uw regio aan via het landelijke telefoonnummer 035-5245156 of via info@4hetleven.nl. Het aanbod is ook te bekijken en te reserveren via de website.


www.4hetleven.nl


Expositie draaglijke leegte

ZUTPHEN - De expositie 'draaglijke leegte' van Linda Leijh en Aebele Trijsburg is van 7 september tot 28 oktober te zien in Dat Bolwerck, op donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdens het Monumentenweekend op 8 en 9 september kun je naast het 'Dragen van de leegte' luisteren naar korte optredens. Op zaterdag om 13.00 en 15.00 uur een preview van het komende festival over de Zutphens componist Jan Brand Buys.
Op zondag om 14.00 en 16.00 uur is er een korte fabel voorstelling over de uitdaging van nu, onze ecologische afdruk. Dit muzikale dierenverhaal wordt vertolkt door Passaggio uit Apeldoorn op muziek van de Australische componist Alice Chance.


Sponsorloop voor kinderafdeling

ZUTPHEN/APELDOORN -Op zaterdag 6 oktober gaan vijf runners van het Rocky fit Runningteam hardlopen van Apeldoorn naar Zutphen. Voor deze sponsorloop zamelen zij geld in voor een mooie bestemming op de kinderafdelingen in Apeldoorn en Zutphen. De bikkels starten om 13.00 en verwachten rond 16.00 uur bij Rocky Fit in Zutphen te finishen. Wil jij dit mooie initiatief steunen? Doneren kan via NL19RABO 0330 1126 35 t.n.v. S. van Cotthem / J. Zantema onder vermelding van Sponsorloop RFRT Gelre.