Foto: PR
Foto: PR

Bouw je eigen monument met Kapla

ZUTPHEN - Kom op zaterdag 8 en zondag 9 september van 11.00 tot 16.00 uur bouwen met Kapla in de Musea Zutphen. In het auditorium van de Musea Zutphen kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar hun eigen 'monument' bouwen. Alle bouwwerken worden gefotografeerd en degene die het mooiste bouwwerk maakt, wint een doos Kapla 100. Via Facebook wordt de winnaar bekend gemaakt.

Kinderen kunnen de hele dag terecht, aanmelden is niet nodig. Voor ouders is er ook van alles te beleven. De Musea Zutphen zijn deze dagen gratis te bezoeken. Op zondag is er een verrassend muziekprogramma en zijn er gratis rondleidingen. In de musea, het museumcafé en in de tuin kunnen bezoekers genieten van optredens en een hapje en een drankje.

Workshop Wapenschild maken
Op zaterdag 8 september van 13.00 tot 14.30 uur kunnen kinderen tussen 5 en 12 jaar meedoen aan een workshop Wapenschild maken door kunstenaar Mirjam Verbeek. De kinderen bezoeken eerst de tentoonstelling Adel in Beeld om echte wapenschilden te bekijken en inspiratie op te doen. Daarna gaan ze zelf aan de slag en maken ze met potlood, papier en karton een eigen kleurige wapenschild. Meer informatie en aanmelden, zie de website.

Voor het hele programma van de Musea Zutphen op de Open Monumentendagen, zie de website of social media.


www.museazutphen.nl