Triangel

WARNSVELD - De dames van Christelijke vrouwenvereniging Triangel Warnsveld hebben de eerste avond na de vakantie er alweer opzitten.Deze avond bestond uit een barbecue bij de familie Brummelman. De volgende bijeenkomst is op 13 september om 19.45 uur in de Triangel te Leesten dan komt Inge Schreurs van de Bas v.d.Goor foundation vertellen over diabetes. Belangstellende dames zijn van harte welkom.


Activiteiten rondom Ontmoetingskerk

EEFDE - Het kerkelijk seizoen wordt bij de Ontmoetingskerk in Eefde begonnen met een startweekend, zaterdag 15 en zondag 16 september, en is er een gezellige markt op het Kerkplein/Traverseplein. Van 11.00-15.00 uur is men van harte welkom.

Er is een grote voorraad boeken, een bloemenkraam, delicatessen, sieraden, kleedjes en kofferbakverkoop. De dames van de handwerkgroep van Eardrop verkopen hun laatste handgemaakte producten. Naast koffie met wat lekkers is er tussen de middag voor de inwendige mens soep en broodjes met wat lekkers. Tussendoor kan men luisteren naar muziek. Van 11.15-11.45 uur is er orgelspel van Nico Jansen en van 13.45-14.15 uur kan men zingen met Maps Adriaanse aan de piano. De opbrengst is bestemd voor: 'Stichting Hart voor kinderen'. Deze organisatie ondersteund projecten voor kinderen in diverse landen en er is een infostand aanwezig.

Voor de startdienst op zondag 16 september is men vanaf 9.30 uur welkom voor inloop met koffie en thee. De dienst begint om 10.00 uur met het thema 'een goed gesprek'. De muzikale ondersteuning is van Broer de Boer, orgel en Anita Berrier, dwarsfluit. Na de dienst is er koffie met wat lekkers.


Kerken in actie tegen uitzetting

REGIO - Op initiatief van de werkgroep Kerk en Vluchteling zijn er de afgelopen weken in zeven kerken in Zutphen en omgeving handtekeningen verzameld voor een oproep aan staatssecretaris Harbers om geen asielzoekers uit te zetten naar Afghanistan.

Veel kerkelijke vrijwilligers zijn actief met de ondersteuning van vluchtelingen en via hen bereikten hen verontrustende berichten over uitzettingen naar dit onveilige land. Door allerlei maatschappelijke organisaties, zoals Amnesty en Vluchtelingenwerk is enige tijd geleden al eens een petitie aangeboden die de staatssecretaris er toe moest bewegen deze uitzettingen stop te zetten, maar zonder noemenswaardig resultaat.

Op grond van eigen ervaringen wil de werkgroep deze oproep nu kracht bij zetten. Ondanks de vakantietijd heeft men ruim 600 handtekeningen richting Den Haag kunnen sturen. Een resultaat waar ze heel tevreden mee zijn.