Feest in de Zuidwijken

ZUTPHEN - Op zondag 9 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur wordt het Zuidwijkfeest gehouden op de parkeerplaats bij de Uitwijk (Winkelcentrum de Brink) en in de Buurtbongerd op de Braamkamp en Harenbergerweg.

Er is een Rad van Fortuin waar zowel kinderen (16.00 tot 16.30 uur) en volwassenen (16.30 tot 17.00 uur). Verder zijn er volop kinderactiviteiten zoals de kleedjesmarkt (aanmelden via zuidwijkfeest2018@gmail.com), zijn er levende knuffeldieren van de kinderboerderij, het springkussen, de Banjerkeet, en speciale auto waarop je naar hartenlust mag tekenen met stoepkrijt en diverse workshops. Ouders kunnen genieten van de verschillende live-bandsonder het genot van een drankje en hapje. Of snuffel rond op de braderie.

Op de Braamkamp is een kunstexpositie: diverse kunstenaars hebben al een kraam gehuurd waarin zij hun werk zullen exposeren (er zijn nog plekken vrij!). Ook in de Bongerd zijn diverse optredens van live muziek en is een terrasje ingericht. Ook zal op deze locatie zal twee keer een spectaculaire roofvogelshow gehouden worden. Na afloop van de show is er gelegenheid om samen met een van de vogels op de foto te gaan.

Er zijn nog een paar plaatsen voor kraamhouders en men zoekt vrijwilligers, die het leuk vinden om te helpen bij de kinderspelen. Aanmelden kan voor 8 september via zuidwijkfeest2018@gmail.com of neem telefonisch contact op met Tonnie Looijenga (0575 - 521 908). De dag is niet mogelijk zonder de hulp van de sponsoren.


Vertelgenootschap in Genietcafé

ZUTPHEN - Op zaterdag 8 en zondag 9 september zullen vertellers van het Vertelgenootschap een verhaal vertellen op de monumentale zolder van het Genietcafé, (huize Borro) aan het oude Bornhof in Zutphen. Daarbij hebben zij zich laten inspireren door het verhaal over kanunnik Borro die hier in het begin van de 14e eeuw woonde en werkte. Hij liet in zijn testament optekenen dat zijn huis en erf ten dienste zouden moeten staan aan de verzorging van arme en behoeftige oudere inwoners van Zutphen. Bij voldoende belangstelling zal tussen 11.00 uur en 16.00 uur ieder half uur verteld worden.