Snelheidsproef N348 tussen Eefde-Gorssel

EEFDE/GORSSEL - Op de N348 (Zutphenseweg) start provincie Gelderland eind september 2018 een proef met het verlagen van de snelheid. De snelheid gaat omlaag van 80 naar 60 km/u op het stuk vanaf de rotonde N348/Zutphenseweg bij Eefde tot aan de bebouwde komgrens van Gorssel. De proef duurt een half jaar.

Bewoners langs de N348 (Zutphenseweg) en de gemeente Lochem hebben aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid op de weg tussen Eefde en Gorssel. De provinciale weg N348 tussen Zutphen en Deventer (A1) is een gebiedsontsluitingsweg met een belangrijke functie voor het regionale verkeer. Er geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Het wegbeeld komt niet overeen met de functie van een gebiedsontsluitingsweg. Er zijn veel erfaansluitingen en dicht op de weg staan (dikke) bomen in de obstakelvrije zone.

Na afloop van de proefperiode wordt op basis van een evaluatie gekeken hoe de provincie verder gaat met de snelheid op dit deel van de N348.

De provincie wil graag van bewoners en weggebruikers weten hoe ze deze snelheidsverlaging ervaren. Daarom is de provincie op zoek naar bewoners en weggebruikers die gedurende de proefperiode een aantal keren een enquĂȘte willen invullen. Dit kan via de website. De provincie plaatst donderdag 6 september aan beide kanten van de Zutphenseweg een bord om weggebruikers op te roepen mee te doen aan het onderzoek.


www.gelderland.nl/snelheidsproefeefde


Stichting de Oude HBS wil behoud woningen Elshorststraat/Voormars

Zutphen - Stichting de Oude HBS gaat proberen om de oude arbeiderswoningen aan de Elshorststraat op het bedrijventerrein De Mars te behouden. Zij vinden het van cultuurhistorisch belang dat de achttien oude arbeiderswoningen blijven behouden.

De stichting heeft gevraagd om de komende maanden de woningen te laten staan. De stichting wil op korte termijn een haalbaarheidsonderzoek verrichten met als doel om te onderzoeken of de woningen uit 1921 aan de Elshorststraat behouden kunnen blijven en deel uit kunnen maken van de geplande nieuwbouw ter plaatse.