Eerste editie IJsselgames in Zutphen

ZUTPHEN - Tijdens de Nationale Sportweek is de eerste editie van de IJsselgames in Zutphen op donderdag 20 september van 10.00 tot 16.00 uur in Sportpark Zuidveen. Een sportdag met verschillende sportclinics. In totaal hebben 150 deelnemers keuze uit ongeveer elf verschillende sporten. De dag begint samen met een warming-up op het hoofdveld van Be-Quick. Er is een gezonde lunch en eind van de middag is er iets lekkers.

Inwoners van gemeente Zutphen maken tijdens de IJsselgames kennis met verschillende sporten. Het doel van dit ééndaagse evenement is dat deelnemers plezier ervaren in het sporten en zin krijgen om samen met anderen in beweging te komen. Deelname en toegang zijn gratis. De ingang van het evenement is aan de Laan naar Eme 99.

De buurtsportcoaches van Zutphen Actief organiseren dit ééndaags sportevenement. Dit kan ook dankzij de medewerking van Trajectum, IJsselzorg, Het Plein, GGNet, Humanitas en ZoZijn. En sportorganisaties: Personall Fit, CrossFit Human Power, dans- en theaterschool Mars Bentum, Hockey MHCZ, Judo Zutphen, kickboks Rocky-fit, Korfbal KVZ, tennisorganisatie Pro-te-in, voetbalvereniging Be-Quick, volleybalvereniging WSV en zwembad De IJsselslag. De organisatie is nog op zoek naar sponsoren. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@ijsselgames.nl.

Groepen kunnen zich inschrijven via deze website, individuen per e-mail: info@ijsselgames.nl. Geef daarbij aan met welke sporten je wilt meedoen.


www.ijsselgames.nl


Uitkomsten onderzoek Hanzehof

Vervolg van voorpagina

ZUTPHEN - De eerste twee scenario's vragen een forse investering en een blijvende noodzaak om ook de exploitatiesubsidie voor Hanzehof te vergroten. Bij de derde variant is niet uitgesloten dat deze met de huidige subsidie toekan.

Vierde variant
Ten Broecke: "De voorgestelde varianten zijn globaal. Daarom willen we een aanvullende verkenning doen waarbij we uitgegaan van een tussenvorm tussen variant 1 en 2. Dit betekent behoud van de theaterzaal en de Buitensociëteit en waarbij de rest wordt ontmanteld." Aan deze vierde variant zit een onderzoek naar de financiële mogelijkheden die in het gebied denkbaar zijn en die als kostendrager kunnen dienen voor de herontwikkeling van Hanzehof. De kosten zoals geschetst in scenario 1 en 2 kunnen hiermee worden gedrukt. Ten Broecke: "Mogelijk met woningbouw, maar er is meer denkbaar in het gebied en dat willen we eerst onderzoeken." Het college verwacht voor 1 januari 2019 de aanvullende verkenning te klaar te hebben. "Daarna volgt een definitief voorstel aan de gemeenteraad voor de toekomst van de Hanzehof," aldus Ten Broeke.

De bespreking van het onderzoeksrapport staat gepland op 10 september in het forum van de gemeenteraad.