Zes dichters genomineerd om nieuwe stadsdichter van Zutphen te worden

ZUTPHEN - De jury heeft een eerste selectie gemaakt uit de inzendingen om stadsdichter van Zutphen 2019-2020 te worden en de volgende zes personen genomineerd: Egbert van Hattem, Merel Hubatka, Inès Kok van Triest, Otteline van Panthaleon van Eck, Jet Rotmans en Greetje Scholten.

De eerste presentatieronde van de genomineerden vindt plaats op zondag 9 september tussen 14.00 en 15.00 uur in de Bibliotheek Zutphen. Toegang is gratis. Iedere kandidaat introduceert zichzelf en draagt twee gedichten voor. Zondag 4 november, om 15.00 uur volgt de tweede presentatieronde bij de Musea Zutphen in het Hof van Heeckeren.

De jury, bestaande uit burgemeester Annemieke Vermeulen (voorzitter van de jury) , de huidige stadsdichter Mas Papo, Myrthe Andriessen (docent), Hans Heesen (directeur Luxor) en Peter Jan Vermeij (tekstschrijver), beoordelen de gedichten en vooral ook de uitvoering en presentatie. Op basis van de twee presentaties formuleren zij de voordracht voor de nieuw te benoemen stadsdichter. Die voordracht vindt plaats op Gedichtendag, donderdagavond 31 januari 2019. Die avond neemt de huidige stadsdichter Mas Papo afscheid. Ter gelegenheid daarvan verschijnt een bundel met zijn gedichten uit de termijn 2017-2019.


Lessen volksdansen van start

ZUTPHEN - Volksdansvereniging Dobro Dosli gaat op 8 september weer van start. Iedereen die geïnteresseerd of nieuwsgierig is, is van harte welkom om eens vrijblijvend te komen kijken.

Op maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur vindt de les voor beginners en half gevorderden plaats. Liever bewegen in een iets rustiger tempo? Kom dan de woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur langs. Voor wie al danservaring heeft, biedt de woensdagavond uitdaging. De les vindt dan plaats van 20.00 -21.30 uur. De lessen vinden plaats in het gebouw het Lighthouse, aan de Troelstralaan 45 in Zutphen. Voor meer informatie, zie de website.


dobrodosli-zutphen.nl