Positieve werking van wol bij reuma

WARNSVELD - Zaterdag 8 september wordt een openbare voorlichting gegeven over de belangrijke werkingen van wol voor mensen met vormen van reuma. Dit vindt vanaf 13.30 uur plaats in de Eekschuur in Warnsveld. De organisatie van deze middag is weer in handen van de reumapatiƫnten vereniging Zutphen en omstreken. De toegang is vrij. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen.


0575 525 919


Filmklassieker fanfare

ZUTPHEN - Op vrijdag 7 september om 20.30 uur viert het Luxor Theater in samenwerking met Stichting Beeld & Geluid uit Hilversum de zestigste verjaardag van een van de mijlpalen uit de Nederlandse filmgeschiedenis: Fanfare.

Bert Haanstra's filmklassieker vertelt het verhaal van de fanfare Kunst en Vriendschap uit het fictieve dorpje Lagerwiede die wil deelnemen aan een concours maar tijdens de voorbereiding door ruzie in twee rivaliserende kampen uiteenvalt Het scenario werd geschreven door Bert Haanstra en Jan Blokker. De cast bestond uit louter sterren, waaronder Albert Mol, Hans Kaart, Bernard Droog, Andrea Domburg, Ineke Brinkman, Riek Schagen, Ton Lutz, Wim van den Heuvel en Herbert Joeks.

De film wordt ingeleid door filmhistoricus Bas Agterberg en Haanstra's zoon, de filmcomponist Jurre Haanstra. Muziekvereniging Excelsior uit Warnsveld zorgt voor de muzikale omlijsting.

Kaartjes via de kassa van Luxor of de website.


www.luxorzutphen.nl


Schilderen vanuit je hart

ZUTPHEN - Tijdens de Open Monumentendagen op 8 en 9 september exposeert Ellen Dekker samen met cursisten van Schilderen vanuit je Hart in Atelier 't Pakhuys, Berkelkade 15A. Er is een stamtafel, muziek, en veel van de kunstenaars zijn aanwezig. Open op zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.