Beter willen lezen, rekenen of computeren

ZUTPHEN - Graafschap bibliotheken organiseert in samenwerking met Taalhuis Lochem-Zutphen een informatieve markt op woensdagmorgen 5 september van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Zutphen voor iedereen die beter wil lezen, rekenen of computeren én voor iedereen die anderen daarbij wil helpen.

Onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Helaas is dit voor veel volwassenen én jongeren in Nederland niet vanzelfsprekend. Zij hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer. Ze lopen daardoor tegen problemen aan op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Dit heeft grote gevolgen voor het individu en de maatschappij.

Informatiemarkt met diverse stands in Bibliotheek Zutphen

Kom daarom tijdens de Week van de Alfabetisering in actie. Samen gaan we voor een geletterd Nederland! De informatiemarkt basisvaardigheden wordt officieel geopend door wethouder Mathijs ten Broeke. Stadsdichter Mas Papo leest een speciaal voor dit evenement geschreven gedicht voor. En ZILT-bikes en Graafschap bibliotheken vertellen over de start van hun samenwerking rond lezen, rekenen en computeren.

Daarnaast zijn er stands van Perspectief, Vluchtelingenwerk, Servicepunt Leren en Werken Stedenvierkant van het UWV, het Praathuis en nog veel meer. Deelnemers, vrijwilligers en professionals vertellen graag over wat er allemaal kan.


graafschapbibliotheken.nl